Κινηματογραφικό αφιέρωμα αρχαιολογικών ταινιών στη Ρόδο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Σας προσκαλεί σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα αρχαιολογικών ταινιών που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο. Πρόκειται για Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με θέμα την αρχαιολογία, την εθνογραφία και τη λαογραφία των περιοχών της Μεσογείου, που έχουν βραβευθεί από κοινό και κριτικούς από τις διοργανώσεις της Διεθνούς Συνάντησης Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου «Ο Αγών» και το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες», τις οποίες ευγενικά μας παραχώρησαν για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας.
Οι προβολές θα γίνονται κάθε Πέμπτη στις 21.30, στο χώρο του Καταλύματος της Γλώσσας της Αγγλίας στην πλατεία Μουσείου, καθώς και σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου, με σκοπό τη δημοσιοποίηση του επιστημονικού αντικειμένου της αρχαιολογικής έρευνας που καταγράφει τον κόσμο που χάθηκε ή αυτόν που χάνεται, μιας και ο χρόνος δε γυρίζει πίσω.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 14 ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών και ήταν προγραμματισμένο για τον Απρίλιο –Μάιο, στο πλαίσιο των εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 18 Απριλίου και τη Διεθνή Ημέρα και Νύχτα των Μουσείων στις 18 Μαΐου, που γιορτάζει κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας, αλλά ανατράπηκε λόγω του Πάσχα και των Εκλογών.
ΟΙ ταινίες που θα προβληθούν είναι οι παρακάτω:
Τυμβωρύχοι των Θεών (57′)
Λέρος, η Μάλτα του Αιγαίου (28′)
Πατρίς. Απολεσθέν το 1868 (63′)
Άργιλος, Νερό και Φωτιά (48′)
Στα ίχνη των αρχαίων χρωμάτων (44′)
Το Ερέχθειο και ο Χρόνος (25′)
Λύσιππος εποίησεν (55′)
Το Ελληνορωμαϊκό μουσείο της Αλεξάνδρειας (35′)
Δοκός (52′)
Αιγιλεία, ναυάγιο VI (31′)
Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου (το ναυάγιο των Αντικυθήρων)(74′)
Ερευνώντας τη γη των νεκρών (52′)
Αλέξανδρος ο Μέγας (51′) και
Η Νύφη του Καθρέφτη.
Την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ -Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος- θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή με την ταινία: ΛΥΣΙΠΠΟΣ ΕΠΟΙΗΣΕΝ (55′) στις 21.30 στην Πλατεία Μουσείου.
Με την ευγενική υποστήριξη του φεστιβάλ ΑΓΩΝ
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

(Υ. Γ. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με το ακριβές πρόγραμμα, της εκάστοτε Πέμπτης, με τις ώρες και τους χώρους των προβολών, στην περίπτωση που δοθεί άδεια να προβληθούν σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους).

Pin It on Pinterest