Κίνδυνος να κλείσει οριστικά ο Παιδικός σταθμός Αγίων Αποστόλων

Τη Δευτέρα, 7-8-2023, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ) του Δήμου Ρόδου με θέμα την αναστολή λειτουργίας του Παιδικού σταθμού Αγίων Αποστόλων, επικαλούμενοι πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που εμποδίζει την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, επικαλούνται ότι η έκταση μέσα στην οποία βρίσκεται το κτίριο του σταθμού, ανήκει σε Υπουργείο Υγείας και ότι μέχρι να παραχωρηθεί στον Δήμο Ρόδου, δεν μπορεί να εκδοθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας , με αποτέλεσμα την επιλογή της αναστολής λειτουργίας του, από πλευράς ΔΟΠ.

Στη συνεδρίαση έγινε παρέμβαση από το ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, από εργαζόμενους στον σταθμό και γονείς, οι οποίοι εναντιώθηκαν και προσπάθησαν να αποτρέψουν την παραπάνω απόφαση, επισημαίνοντας τον ορατό κίνδυνο ο παιδικός σταθμός να κλείσει εντελώς. Το ΔΣ του ΔΟΠ επέμενε στην αρχική επιλογή και δεν δίστασε να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης λειτουργίας του σταθμού στους γονείς!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από πλευράς Δήμου Ρόδου ώστε να μην μπει σε αναστολή ο παιδικός σταθμός των Αγίων Αποστόλων,να παραχωρηθεί άμεσα η έκταση και το ακίνητο στον Δήμο ώστε να προχωρήσει στη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού πυρασφάλειας.

Η προσχολική αγωγή και φροντίδα των παιδιών μας δεν είναι πολυτέλεια, είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική ανάπτυξή τους. Διεκδικούμε για όλα τα παιδιά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Ομάδα Γυναικών Ρόδου

(Μέλος της ΟΓΕ)

Διαβάστε επίσης: 10 Χρόνια Rodosreport – 10 χρόνια σταθερά στην κορυφή !

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest