Εξαρθρώθηκε πανευρωπαϊκό τρομοκρατικό τζιχαντιστικό δίκτυο που είχε “πυρήνες” και στην Ελλάδα!

Δεκατρείς ύποπτοι που ανήκαν στν τζιχαντιστική οργάνωση Rawti Sax η οποία διαθέτει πυρήνες και στην Ελλάδα, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιδρομών των αστυνομικών αρχών σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες την Πέμπτη, με την κατηγορία ότι ανήκαν σε έναν τρομοκρατικό πυρήνα που σχεδίαζε στο dark web  να απαγάγει Βρετανούς διπλωμάτες, προκειμένου να τους «ανταλλάξει» με τον ηγέτη τους που βρίσκεται σε μία φυλακή της Νορβηγίας.

Δημιουργούνται εύλογες ερωτήσεις για το τι συμβαίνει στην χώρα μας όταν καθημερινά μπαίνουν ως πρόσδφυγες χιλιάδες Σουνίτες που μπορεί να ανήκουν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις κάτω από τον “μανδύα” του πρόσφυγα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, συνολικά 13 άτομα έχουν τεθεί μέχρι στιγμής υπό κράτηση στο πλαίσιο μίας τεράστιας επιχείρησης ανά την Ευρώπη, της οποίας ηγείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ιταλίας.

Όπως έδειξε η έρευνα των ιταλικών αρχών, η οργάνωση Rawti Shax διέθετε πολλούς πυρήνες σε Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω του dark web και ήταν ιδιαίτερα ενεργή στην Γερμανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Σουηδία, τη Νορβηγία αλλά και την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Giuseppe Governale , σε μία συνέντευξη τύπου στη Ρώμη, συνολικά 17 εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής και 13 από τους υπόπτους έχουν ήδη συλληφθεί (έξι στην Ιταλία, τέσσερις στη Βρετανία και τρεις στη Νορβηγία).

Η επιχείρηση με τον κωδικό όνομα Jweb αποτελεί το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας από τις ιταλικές αρχές, που επί 5 χρόνια παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους τρομοκρατικού πυρήνα Rawti Sax.

Ο συγκεκριμένος πυρήνας είχε συσταθεί από τον εξτρεμιστή ιερέα Νατζμουντίν Αχμάντ Φαράτζ, επίσης γνωστό και ως Μουλά Κρεκάρ με σκοπό να ενθαρρύνει τη νέα γενιά Κούρδων στην Ευρώπη να ανατρέψουν το πολίτευμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν και να το αντικαταστήσουν με ένα εξτρεμιστικό χαλιφάτο.

Ο Μουλά Κρεκάρ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκράτης από τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για κήρυγμα μίσους και προτροπή σε εγκληματικές πράξεις. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Mail Online, αυτό δεν τον εμπόδισε να ελέγχει την τρομοκρατική οργάνωση από μέσα από τη φυλακή, συντονίζοντας τις επιχειρήσεις της και ίσως και τη συνομωσία με σκοπό την απελευθέρωσή του.

Η σημερινή εξάρθρωση του τρομοκρατικού πυρήνα αποτελεί την «πιο σημαντική επιχείρηση της Ιντερπόλ στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια», τόνισε ο Governale στις σημερινές του δηλώσεις.

Pin It on Pinterest

Share This