Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμπορεύονταν ηρωίνη στην Κάλυμνο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμπορεύονταν ηρωίνη στην Κάλυμνο

Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί ηλικίας από 26 έως 44 ετών

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης και αγοροπωλησίας ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -80- γραμμάρια ηρωίνης,  -10- ναρκωτικά χάπια, σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 2.508,60 ευρώ, κ.α.

Εξαρθρώθηκε χθες (6.11.2014) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνιων, κύκλωμα που εμπορεύονταν συστηματικά  ναρκωτικές ουσίες.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε άνδρες ηλικίας 26, 31, 38, 39, και 44 ετών και μια 35χρονη, όλοι τους ημεδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης, αγοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις από τους κατηγορούμενους (η 35χρονη, ο 26χρονος και ο 38χρονος) διέμεναν από κοινού σε κατοικία που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, όπου με τη βοήθεια των 39χρονου και 31χρονου, που σύχναζαν σε αυτήν, πουλούσαν  συστηματικά ηρωίνη σε τοξικομανείς του νησιού.

Για τη διακρίβωση της δράσης τους οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση η παραπάνω κατοικία.

Χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ακινητοποιήθηκαν έξω από το συγκεκριμένο σπίτι ο 39χρονος τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει στον 44χρονο ποσότητα ηρωίνης και συνελήφθησαν.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, μέσα στην κατοικία που βρίσκονταν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και εντοπίστηκαν:

•       Ποσότητα ηρωίνης βάρους 71,7 γραμμαρίων
•       10 ναρκωτικά χάπια
•       Σύνεργα χρήσης και διαμοιρασμού ναρκωτικών με υπολείμματα ηρωίνης
•       3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
•       2 υπολογιστές αφής (tablet)
•       8 κινητά τηλέφωνα
•       Το χρηματικό ποσό των 2.508,60 ευρώ

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού και στην κατοικία του 44χρονου, οπού βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης 7,4 γραμμαρίων και σύνεργα χρήσης – διαμοιρασμού ναρκωτικών με υπολείμματα ηρωίνης

Όλα τα παραπάνω ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.