Τη Σύμη επισκέφθηκε ο Υπουργός κ. Κικίλιας – Στο τραπέζι τα προβλήματα των νησιωτών

Τη Σύμη επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός   Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας. Κατά την διάρκεια παραμονής του στο νησί συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σύμης, τον Δήμαρχο του νησιού και εκπροσώπους της αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στο νησί, συζήτησε μαζί του για καίρια προβλήματα της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο χώρο στέγασης των παράνομων μεταναστών που θα μένουν στο νησί για 48 ώρες το μέγιστο και θα είναι στο παλιό ταχυδρομείο όπως όλα δείχνουν, κάτι στο οποίο επιμένει η Κυβέρνηση. Μίλησαν για την στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, την αναγκαιότητα της που επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός εκπρόσωπος, την απλοποίηση του διαβατηριακού ελέγχου για τους επισκέπτες του νησιού με σκάφη αναψυχής.

Επιπλέον συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα πυρασφάλειας στα μικρά νησιά , τα οποία δεν είναι στελεχωμένα με προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Καθώς ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η επάνδρωση των νησιών με πυροσβεστικά κλιμάκια είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, ο κ. Παπακαλοδούκας ζήτησε το προσωπικό του Δήμου που επιχειρεί με οχήματα στην κατάσβεση πυρκαγιών να εκπαιδευτεί ώστε να μην διατρέχουν ούτε οι ίδιοι κίνδυνο αλλά και σε περίπτωση πυρκαγιάς να είναι άρτια εκπαιδευμένοι.

Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα θετικός και η συζήτηση με όλους τους φορείς πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον κ. Κικίλια να δεσμεύεται για να απλοποιηθούν τα προβλήματα των νησιωτών.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This