Γυναίκα ανάπηρη σε μηχανική υποστήριξη, τριτεκνη, μόνη, γράφει με μάτια, ψάχνει 300  ζευγάρια μάτια να τους βάλει γυαλιά μπας και δουν την τύφλα τους!

Αέρας κοπανιστός οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για φορολογικές ελαφρύνσεις υπέρ των αναπήρων

Στην ιστοσελίδα  dikaiologitika.gr*  (*Η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr είναι ιδιωτική και όχι της κυβέρνησης όπως ανέφερε η κ.Κική Τσακίρη)
ανακοινώθηκε πως σε 15 μέρες θα βγει εγκύκλιος για την έκπτωση η και απαλλαγή απέ τον νέο φόρο.
Τον γνωστό πλέον ως ΕΝΦΙΑ.
Δεν θα αναφερθώ σε όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων. Την τιμητική έχουν οι ανάπηροι 80% και άνω.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρέπει να συντρέχουν οι  παρακάτω προϋποθέσεις σωρευτικά:
– Tο  φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9000 ευρώ προσαυξανόμενο με χίλια ευρώ για κάθε τέκνο
– Τα τμ ιδιοκτησίας κτισμάτων δεν υπερβαίνουν τα 150
– Ο δικαιούχος δεν χρωστά σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.  Αυτά ισχύουν για έκπτωση 50%, για έκπτωση 100% το φορολογητέο εισόδημα πρέπει να είναι ως 12000 προσαυξανόμενο 1000 ευρώ για κάθε παιδί, να είσαι τουλάχιστον τρίτεκνος ή ανάπηρος με 80% και άνω ανικανότητα, τα υπόλοιπα κριτήρια είναι τα ίδια που ισχύουν και για την έκπτωση.
Είναι εκτός πραγματικότητας οι τύποι.
Αμεα με 80% και άνω ανικανότητα, σημαίνει πως  έχει ανάγκη φροντίδας έτερου προσώπου 24 ώρες που η Ελλάδα ως μόνη ευρωπαϊκή χώρα δεν πληρώνει νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικούς βοηθούς.
Ανακοίνωσαν άνοιξη την απαλλαγή από το φόρο αλληλεγγύης των αμεα. Το εκκαθαριστικό μου τους διαψεύδει.  Με δηλωθέν εισόδημα 15387,85, τεκμαρτό εισόδημα 6.648, μου έβγαλαν εισφορά αλληλεγγύης 517, 12 ευρώ και ως αμεα μου έκαναν έκπτωση 200 ευρώ.
Εξέδωσε το ΙΚΑ εγκύκλιο ότι τα εισοδήματα από συντάξεις των αναπήρων του 2014 δεν θα φορολογούνται. Η εγκύκλιος βγήκε πριν τις ευρωεκλογές. Τυχαίο? Δεν νομίζω.
Γυναίκα ανάπηρη σε μηχανική υποστήριξη, τριτεκνη, μόνη, γράφει με μάτια, ψάχνει 300  ζευγάρια μάτια να τους βάλει γυαλιά μπας και δουν την τύφλα τους!
Καθολική Κική Τσακίρη
Συνταξιούχος αμεα

Pin It on Pinterest

Shares
Share This