Κέρκυρα: Παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό 42χρονη νοσηλεύτρια

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μία νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré.

Πρόκειται για ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

«Η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Η νοσηλεύτρια έχει υποβληθεί σε αξονική, η οποία ήταν «καθαρή» κι εξετάζεται νευρολογικά από τους νευρολόγους για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. «Έχουν παραλύσει τα κάτω άκρα της» αποκάλυψε στο Open TV την Πέμπτη (11/2) ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί ξεκάθαρα, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

«Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση ανέβασε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο, όπως μου είπε ύστερα από επικοινωνία που είχα μαζί της» πρόσθεσε.

Πηγή : open

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ