Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Στην ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης συμμετείχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Θέμα της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των νεοεκλεγέντων δημαρχων αναφορικά με την ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, ότι και στην νέα προγραμματική περίοδο οι προσχολικές υποδομές και τα ΚΔΑΥ θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ, ενώ προγράμματα όπως «Η Βοήθεια Στο Σπίτι» θα χρηματοδοτείται από πόρους των Υπουργείων.

Στα πλαίσια της εν λόγω συνάντησης ο κ.Χατζηδιάκος είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους Δημάρχους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ  και δράσεις και πρωτοβουλίες ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της μεταξύ τους συνεργασίας στα πλαίσια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Κατά την επιστροφή του στη Ρόδο ο κ.Φώτης Χατζηδιάκος είχε συνάντηση με τους Γάλλους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους από το Μουσείο του Λούβρου αναφορικά με την έκθεση αρχαιοτήτων από την Ρόδο που θα διοργανωθεί στο Μουσείο του Παρισιού το Νοέμβριο του 2014.

Ο κ.Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε πως η έκθεση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες να θαυμάσουν τα μοναδικά εκθέματα και να γνωρίσουν την μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό του νησιού μας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντα  Περιφερειάρχη κ.Χατζημάρκου να στηρίξει την εν λόγω πρωτοβουλία και την ενδεχόμενη μεταφορά της στη Ρόδο το καλοκαίρι του 2015.

Το Σάββατο ο κ.Φωτης Χατζηδιάκος προσκεκλημένος του κ.Ανδρέα Λιβέρης, μετέβη στο Καστελόριζο.

Pin It on Pinterest