Και όμως το ποδήλατο έχει επιπτώσεις στον … έρωτα!

Είθισται να λέμε ότι το ποδήλατο είναι σαν το σεξ και δεν το ξεχνάς ποτέ… Τελικά κατά πόσο σχετίζεται η ερωτική πράξη με την… ποδηλασία;

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, στην οποία συμμετείχαν 2.500 ποδηλάτες, απέδειξε ότι τα νέα ζευγάρια από τη στιγμή που έβαλαν το ποδήλατο στη ζωή τους, βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό η σεξουαλική τους ζωή.

Ένα ποσοστό που φτάνει στο 89% αναφέρει, ότι η επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά με το ποδήλατο τούς επιτρέπει να «σβήσουν του διακόπτες», να χαλαρώσουν από την πίεση και να φτάσουν με καλύτερη διάθεση στους δικούς τους.

Το 66% προσθέτει ότι βελτιώθηκαν σε γενικές γραμμές οι προσωπικές τους σχέσεις, ενώ ένα 39% ισχυρίζεται ότι η άσκηση τους έκανε να αποδίδουν περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα, αφού η άσκηση με το ποδήλατο αύξησε τις αντοχές τους!

Μειωμένη λίμπιντο στις γυναίκες

Στο μεταξύ προγενέστερη έρευνα που από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ (Yale University) υποστήριζε πως οι γυναίκες ποδηλάτισσες είναι πιθανό να έχουν μειωμένη ευχαρίστηση στο σεξ, ειδικά αν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται σε χαμηλό ύψος σε σχέση με εκείνο της σέλας.

Όπως διαπιστώθηκε, όταν το βάρος πέφτει στο τιμόνι, η πίεση που ασκείται στα νεύρα της ευαίσθητης περιοχής δημιουργεί νευροπάθειες.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας δημοσιεύτηκαν στο ”Journal Of Sexual Medicine” και στηρίχθηκαν στην ανάλυση της ρουτίνας 48 γυναικών που διένυαν περί τα 10 μίλια με το ποδήλατο κάθε εβδομάδα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται πιο χαμηλά από τη σέλα, αυξάνεται επικίνδυνα η πίεση στο περινέο και μειώνεται η αίσθηση πρόσθιο κολπικό τοίχωμα καθώς και στην αριστερή πλευρά των χειλιών των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Όσον αφορά το ανδρικό φύλο, πολλές έρευνες έχουν συνδέσει τη χρόνια χρήση ποδηλάτου με την ανδρική στυτική δυσλειτουργία αλλά και με προβλήματα γονιμότητας.

Οι λύσεις

Οι ειδικοί προτείνουν τα εξής:

  • Να προτιμάμε ποδήλατα με πλατιά καθίσματα. Μάλιστα, στην αγορά διατίθενται και κάποια ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν τους κραδασμούς.
  • Να μη ρυθμίζουμε πολύ ψηλά το κάθισμα, γιατί με αυτό τον τρόπο το περίνεο δέχεται περισσότερη πίεση.Καλό είναι να σιγουρευόμαστε ότι βρίσκεται στο σωστό ύψος, ώστε να μην τεντώνουμε πολύ τα πόδια μας για να κάνουμε πετάλι.
  • Κατά διαστήματα φροντίζουμε να αλλάζουμε θέση ενώ κάνουμε ποδήλατο.
  • Για επιπλέον προστασία επιλέγουμε ειδικό ρουχισμό (παντελόνι ενισχυμένο με υλικό που παρέχει προστασία σε μηρούς, λεκάνη, περίνεο, κόκκυγα κ.λπ).

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Pin It on Pinterest