Καυτός Νοέμβρης για την κυβέρνηση

Σε έναν εξαιρετικά κομβικής σημασίας μήνα, το Νοέμβριο, μπαίνει η χώρα και από σήμερα η κυβέρνηση, έχοντας ουσιαστικά κλείσει το θέμα των τραπεζών, τρέχει εν μέσω κινητοποιήσεων να κλείσει την αξιολόγηση, ψηφίζοντας και το δεύτερο δύσκολο πακέτο προαπαιτούμενων, ενώ ταυτόχρονα μένουν ανοιχτά θέματα από το πρώτο πακέτο.

Μέσα στην εβδομάδα, ακόμα και αύριο, η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το θέμα με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση προκειμένου να εκταμιευτεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου. Για την ώρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αφού η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε ισοδύναμα.

Μέσα στο μήνα θα κλείσει το θέμα με τα κόκκινα δάνεια και οι τελικές αποφάσεις προσδιορίζονται προς το τέλος του μήνα, ενώ ταυτόχρονα στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων θα περιλαμβάνονται καυτά θέματα όπως η φορολογία των αγροτών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ασφαλιστικό η κυβερνητική πρόταση θα πρέπει να είναι έτοιμη έως τις 15 Νοεμβρίου, προκειμένου, εν συνεχεία, να τεθεί σε διάλογο και να ψηφιστεί στο τέλος του μηνός.

Η κυβέρνηση για πρώτη φορά καλείται να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις. Σήμερα και αύριο θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ετοιμάζονται κινητοποιήσεις συνταξιούχων, αναπήρων και άλλων κοινωνικών κατηγοριών, οι αγρότες απειλούν με κλείσιμο τους δρόμους, ενώ για τις 12 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Μέσα στο μήνα υπάρχει ακόμη η επέτειος του Πολυτεχνείου.

Πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Share This