Καθηλώθηκαν τα εναέρια μέσα – εκκενώθηκαν οικισμοί – ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Εδώ και λίγη ώρα τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τη δύσκολη μάχη που έδωσαν για σήμερα στην επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο. Επιχείρησαν συνολικά τρία ελικόπτερα, δύο καναντέρ και το ρωσικό αεροσκάφος. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, η Ρόδος σήμερα πονάει για τον φυσικό της πλούτο, δόθηκε μια δύσκολη μάχη και θα δοθεί μια ακόμα δυσκολότερη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προληπτικά εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Ψίνθου και των Μαριτσών, όχι τόσο γιατί κινδύνεψαν από τις φλόγες αλλά γιατί η ατμόσφαιρα εντός των οικισμών από τους καπνούς ήταν αποπνικτική. Οι κάτοικοι μετακινήθηκαν προς Αφάντου αλλά και προς παραλία Κρεμαστής και ειναι ασφαλείς.

Τώρα οι επίγειες δυνάμεις θα δώσουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο χωρίς τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Η ταλαιπωρία των κατοίκων σε όλο το νησί είναι μεγάλη καθώς ολο το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες. Σε κάποιες περιοχές επανήλθε σε κάποιες όχι ακόμα. Σε άλλες περιοχές δεν υπάρχει νερό, ενώ οι τηλεπικοινωνίες εμφανίζουν τεράστιο πρόβλημα.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επανέλθει το ρεύμα το συντομότερο δυνατό. Όλες οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιου και οι εθελοντικές οργανώσεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή καθώς τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Νωρίτερα η πολιτική προστασία έστειλε μηνύματα για εκκένωση της Ψίνθου

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ