Καθηλώνουν τα αεροπλάνα τους οι Τούρκοι μετά την οργή Πούτιν

Την τακτική μακρυά και … αγαπημένοι ακολουθούν πλέον οι Τούρκοι απέναντι στους Ρώσους που ανακοίνωσαν ότι τα αεροσκάφη τους θα συνοδεύονται πλέον από καταδιωκτικά στις επιχειρήσεις τους στη Συρία.

Μετά το θερμό επεισόδιο με την κατάρριψη του Su-24 από τα τουρκικά F-16 η κατάσταση για τους Τούρκους “μυρίζει μπαρούτι”. Ουσιαστικά φοβούνται αντίποινα, δηλαδή αντίστοιχη κατάρριψη δικού τους μαχητικού από ρωσικό και έτσι πάρθηκε η απόφαση να μην υπάρχει τουρκική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά του ISIS ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανή επαφή με τις ρωσικές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή.
Η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει “προσωρινά” τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιεί κατά της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος (ΙΚ) στη Συρία στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε νέο περιστατικό με τη Ρωσία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Hürriyet.
“Τα δύο μέρη συμφώνησαν να ενεργήσουν με προσοχή μέχρις ότου αποκατασταθούν οι συνήθεις επαφές τους και μειωθούν οι εντάσεις”, γράφει η Hürriyet.
Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο σε σχέση με τις πληροφορίες αυτές, η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβη σε κανένα σχόλιο…

Pin It on Pinterest

Share This