Με κάθε επισημότητα ο Εορτασμός του Αγίου Νικολάου,Πολιούχου της Παστίδας Ρόδου


Παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, των τοπικών και στρατιωτικών Αρχών, την Τρίτη 05/12/2017 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, επί τῇ εορτῇ του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων Λυκίας, του Θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παστίδας.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, ο Πρόεδρος της Παστίδας Σάββας Πάττας, οι τοπικοί σύμβουλοι Χρήστος Φτάρας και Αριάδνη Κασσανή, οι πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων της Παστίδας κ.α.

Στην περιφορά της Θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου με στρατιωτικό άγημα, προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου με τον Μαέστρο Δημήτρη Χαλκιά και τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας “Καμάρι” με παραδοσιακές φορεσιές.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας προσφέρθηκαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες στον κόσμο καθώς και διάφορα γλυκίσματα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας “Καμάρι” για ακόμη μία φορά τηρώντας το έθιμο, στόλισε βάρκα στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της Εορτής την Τετάρτη 06/12/2017 ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια