Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού του καταυλισμού στο Καρνάγιο

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού της Λιμενικής ζώνης στο Καρνάγιο. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση κατοικιών σε ΡΟΜΑ

Ο Δήμαρχος επέβλεψε προσωπικά τις εργασίες που ξεκίνησαν στο μισθωμένο χώρο του καρνάγιο, που βρίσκονται οι κατοικίες των ΡΟΜΑ.
Ο ανάδοχος μισθωτής του έργου με την συνδρομή του Δήμου και την παρουσία Αστυνομικής και Λιμενικής δύναμης, δεσμεύτηκε σε διάστημα τριών μηνών, να καθαρίσει τις εγκαταστάσεις του Καρνάγιο και να κατασκευάσει το τοιχίο μεταξύ των ιδιωτικών εκτάσεων και της λιμενικής ζώνης.
Ο Δήμαρχος με κύριο και πρώτο μέλημα τη μετεγκατάσταση οικογενειών σε οικίες, με επιδότηση ενοικίου σύμφωνα με το εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης, πραγματοποίησε απευθείας επαφή με τους ΡΟΜΑ προκειμένου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μετεγκατάσταση σε οικείες.
Στο πλαίσιο αυτό και σε αυτή την πρώτη προσέγγιση, επτά οικογένειες ΡΟΜΑ που έχουν παιδιά στο σχολείο δήλωσαν το ενδιαφέρον τους και περιλήφθηκαν σε συγκεκριμένη λίστα ενώ ενδιαφέρον δήλωσαν κι άλλοι.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος πρόκειται για τη βέλτιστη λύση στο χρόνιο πρόβλημα η οποία θα συρρικνώσει τον αριθμό των ΡΟΜΑ που θα επιθυμήσουν να εγκατασταθούν σε νέο καταυλισμό.
Για την πραγματοποίηση της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ σε κατοικίες ο δήμος Ρόδου απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες κατοικιών η οποία έχει ως εξής:

Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για ενοικίαση κατοικιών σε ΡΟΜΑ
Με την υπ΄ αριθμ. 50/2015 απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΑΔΑ: ΩΞΞΥ7ΛΞ-ΥΒΡ) εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την ένταξη των ΡΟΜΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προβλέποντας συγκεκριμένα για τους ΡΟΜΑ των Δήμων Ρόδου και Κω την εξασφάλιση και εγγύηση του «κατοικείν» τους και την ανάπτυξη υποστηρικτικού πλέγματος κοινωνικής παρέμβασης στους τομείς της απασχόλησης, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής φροντίδας.
Προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης απαιτείται η ωρίμανση του μέσω της διερεύνησης τόσο της προσφοράς κατοικιών, που οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να ενοικιάσουν σε ΡΟΜΑ και να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, όσο και της ζήτησης από πλευράς των ΡΟΜΑ να κατοικήσουν σε οικίες.
Ο Δήμος Ρόδου επιθυμώντας να συνδράμει στην ωρίμανση του έργου, που θα αποτελέσει τη βέλτιστη προσέγγιση στη λύση του χρόνιου προβλήματος των ΡΟΜΑ,

καλεί όσους ιδιοκτήτες επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και να ενοικιάσουν την κατοικία τους σε ΡΟΜΑ να δηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 30/12/2015.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Γραφείο Δημάρχου Ρόδου – τηλ. 2241361387, φαξ. 2241046323, καθημερινά από 09:00πμ – 14:00μμ. και ηλεκτρονικά στο email: mayor@rhodes.gr.

Pin It on Pinterest

Share This