Καθαρά Δευτέρα: Τι θα ισχύσει για το πέταγμα χαρταετού και την μετακίνηση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως δεν αλλάζει κάτι στους περιορισμούς για την Καθαρά Δευτέρα, διευκρινίζοντας τι ισχύει στην ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Απαιτείται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να είμαστε πιο πιστοί στην τήρηση των μέτρων. Τα δεδομένα απαιτούν εγρήγορση και μεγάλη προσοχή. Αυτό ισχύει και για το προσεχές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας», ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη συνέχεια έδωσε διευκρινίσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Χάρδαλιας σημείωσε πως: «Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες».

Όσο για την απαγόρευση κυκλοφορίας, αυτή θα ισχύει κανονικά.

Για το παρατεταμένο lockdown o Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα τα κρούσματα θα ήταν πολύ περισσότερα. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να βλέπατε τι έδιναν τα προγνωστικά μοντέλα που ακολουθούν τις αποφάσεις».