Κατάθεση Πατέρα Τοπαλούδης: Συνυπεύθυνοι οι γονείς του Κούκουρα και οι συγγενείς

Με την κατάθεση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννη και της μητέρας της, Κούλας Αρμουτίδου συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.
Οι δύο κατηγορούμενοι, Μανώλης Κούκουρας, και Αλέξανδρος Λουτσάι, έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη.

Τόσο ο πατέρας της Ελένης όσο και η μητέρα της, κατέθεσαν στη δίκη λέγοντας πως επρόκειτο για μια κοπέλα με ηθικές αξίες, που σεβόταν τον συνάνθρωπο, συμμετείχε σε δράσεις για πρόσφυγες και βοηθούσε συμφοιτητές της. Η Ελένη δολοφονήθηκε από «αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τα θρασύδειλα ανδρείκελα», όπως χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους η μητέρα της, ενώ ξεσπώντας τόνισε: «Που ήρθαν εδώ να πουν τι; Να τους μειωθούν τα 16 χρόνια; Δεν ντραπήκανε;».

Η κ. Κούλα Αρμουτίδου, βλέποντας στο εδώλιο τους δύο κατηγορουμένους εξοργίστηκε. Όπως υπογράμμισε στην κατάθεση της, «της έλεγα να προσπαθεί, τίποτα δε μας χαρίζεται, τα αγαθά κόποις κτώνται. Εγώ και ο πατέρας της με την αξία μας κάναμε ό,τι κάναμε. Εδώ και 40 μήνες και 3 ημέρες δυστυχώς εγώ αδυνατώ να πάω στο σχολείο»

«22 ώρες έκανα να γεννήσω την Ελένη, και γεννήθηκε ένα καταπονημένο, κατακόκκινο παιδάκι. Το πήρα στην αγκαλιά μου σαν ιερό εικόνισμα… αλλά αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη στέρησαν από τον Πέτρο μου την αδελφή του. Και η λέξη κτήνη πολύ τους είναι… ». «Λένε ότι η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου, αυτό το φως δεν τους φώτισε τις σκοτεινές ψυχές τους; Αυτοί μου δώσανε την ισόβια κάθειρξη, τον ισόβιο πόνο, το σπίτι μου έγινε η φυλακή μου και το δωμάτιο της Ελένης το κελί μου. Αυτοί ήρθαν εδώ να πουν τι; να τους μειωθούν τα 16 χρόνια; δεν ντραπήκανε; Να έρχονται δυο θρασύδειλα ανδρείκελα να σου παίρνουν τη ζωή…».

Όπως κατέθεσε «με την Ελένη μιλάγαμε κάθε ημέρα στο τηλέφωνο. Στα σόσιαλ σχεδόν ποτέ. Από την Τετάρτη αρχίσαμε να ψάχνουμε. Πέμπτη με έζωσαν τα φίδια. Παρασκευή πήγαμε στο ΑΤ και μπήκε σε ένα υπολογιστή έψαξα και δε μου άρεσε το ύφος του. Μας είπε «όλα καλά θα πάνε»… Από όταν το μάθαμε, δε θυμάμαι τίποτα, μόνο ένα σκοτάδι, κενό. Μόνο τη λακκούβα που ανοίξανε θυμάμαι, το χαντάκι» ανέφερε.

Η κατάθεση του πατέρα της

«Είμαι πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. Να ζητήσω συγγνώμη διότι δεν μπορούμε κάποιες φορές να κρατήσουμε την ένταση μας. Θα ζητήσω να υπάρχει μία δικαιολογία για τη μάνα της Ελένης» τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης που κατέθεσε πρώτος και περιέγραψε τις τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με την Ελένη, στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

«Την Τετάρτη δυστυχώς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Την επόμενη ημέρα άρχισε να μας κυριεύει το άγχος. Άρχισαν να μας κυριεύουν οι άσχημες σκέψεις. Την Παρασκευή πήραμε κι άλλα τηλέφωνα, τον σπιτονοικύρη, φίλους και τελικά πήγαμε στο ΑΤ στο Διδυμότειχο και κάναμε δήλωση εξαφάνισης. Την ίδια ημέρα αργότερα με πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός, συγγενής μας και πήγα στο αστυνομικό τμήμα. Αμέσως κατάλαβα. Είδα το βλέμμα συμπόνιας στους αστυνομικούς και τα δακρυσμένα μάτια. Εκεί έπεσε όλος ο κόσμος μου, ήρθε ένα απόλυτο κενό στη ψυχή μας» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο πως εύχεται «να μην συμβεί σε κανέναν να δει μία μάνα να κλαίει και να μαλλιοτραβιέται όταν ακούει τον θάνατο του παιδιού της».

Ο Γιάννης Τοπαλούδης μίλησε επίσης και για τη στιγμή που χρειάστηκε να παραλάβει τη σωρό της Ελένης. «Δεν άντεξα να μπω στο νεκροτομείο. Μπήκε μόνο ο αδελφός μου. Όταν επιστρέφαμε με το αεροπλάνο σκεφτόμουν να ανέβει λίγο πιο ψηλά το αεροπλάνο μπας και το άψυχο σώμα της Ελένης συναντήσει την ψυχή της και ζωντανέψει ξανά». «Την επομένη μέρα συνοδέψαμε το παιδί μας στην τελευταία του κατοικία, δεν υπάρχει πιο τραγικό για έναν γονιό. Μας έλαχε ένας πολύ μεγάλος σταυρός να κουβαλήσουμε», είπε ακόμη ο Γ. Τοπαλούδης και επεσήμανε ότι «εκμυστηρεύτηκαν στη σύζυγό μου ότι η Ελένη την προηγούμενη χρονιά είχε υποστεί έναν βιασμό», δύο συμφοιτήτριές της που είχαν έρθει στην κηδεία, με τον ίδιο να επιρρίπτει στη συνέχεια ευθύνες κατά των αστυνομικών για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την εν λόγω καταγγελία.

Όπως είπε, «η Ελένη βρήκε το θάρρος να το καταγγείλει στο ΑΤ, πήγε μαζί με κάποιες φίλες της, μια φίλη της ανέφερε ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση. Ο αξιωματικός και ο αστυνομικός που είχαν υπηρεσία της είπαν ότι είχαν περάσει τρεις μέρες και να πάει να βρει μόνη της το βιντεοσκοπημένο υλικό, να κάνει τον ντετέκτιβ. Γιατί δεν έκαναν έρευνα; Αν ήταν το δικό τους παιδί, θα το έστελναν να κάνει τον ντετέκτιβ; Είμαστε σίγουροι ότι το παιδί μας ζούσε από τότε έναν συνεχή εκβιασμό».

Για τους δύο κατηγορούμενους ανέφερε: «Τώρα για τους δύο βιαστές, δολοφόνους, βασανιστές, τι να σχολιάσω; ότι την επόμενη πήγαιναν για καφέ; γυμναστήριο; Ο ένας μάλιστα βίαζε ΑΜΕΑ το Σάββατο, τη μέρα που εμείς πηγαίναμε στο Λιμενικό. Είμαι σίγουρος ότι στο σπίτι κολαστήριο βίασαν και άλλα κορίτσια, άλλα υπέκυψαν. Η Ελένη μας δεν υπέκυψε».

Στην κατάθεσή του ο πατέρας της Ελένης, επέρριψε ευθύνες και στους γονείς των δύο κατηγορουμένων: «Για μένα και τη μάνα της, οι γονείς είναι ηθικοί αυτουργοί για την άμεση δολοφονία της κόρης μας και την έμμεση δολοφονία των δικών τους παιδιών. Άλλαζαν συνεχώς σχολείο, έβγαζαν μαχαίρια, δεν άκουγαν τους εκπαιδευτικούς, τους άλλαζαν σχολεία, ενίσχυαν αυτή τη θρασύδειλη συμπεριφορά των παιδιών, έκαναν τους νταήδες στους εκπαιδευτικούς. Οι γονείς του Κούκουρα θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι, γιατί εξαφάνισαν ό,τι τους υποδείκνυαν κάποιοι ότι έπρεπε να εξαφανιστεί: το στρώμα, τα κινητά… Η γιαγιά και ο θείος είμαστε σίγουροι ότι άκουγαν τις κραυγές της κόρης μας όταν σπάραζε από τον πόνο και αυτοί παρίσταναν τους κωφούς».

Τι κατέθεσε η πραγματογνώμονας

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε και η Σοφία Γκούγκουρα, πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία είχε εξετάσει τα στοιχεία που προέκυψαν από το DNA που συνέλεξε η αστυνομία από το σπίτι στην περιοχή Πεύκοι στη Ρόδο.

Η πραγματογνώμονας κατέθεσε ότι «βρέθηκαν κηλίδες αίματος μεταξύ άλλων στο μπάνιο, στο ταβάνι, στους τοίχους, στα πλακάκια του μπάνιου, στο χώρο της κουζίνας, στο πάτωμα, στη σφουγγαρίστρα και στο κουβά. Το σίδερο δεν έδωσε κάτι αξιοποιήσιμο για την ανάλυση. Έμαθα ότι ήταν και στη θάλασσα. Το σπίτι είχε στοιχεία που έδειχναν ότι είχε καθαριστεί για παράδειγμα στο μπάνιο. Το DNA πρέπει να το σκεφτούμε ως μία χαρτογράφηση. Όταν υπάρχει διασπορά βιολογικού υλικού σε όλο το σπίτι, υποδεικνύει ότι πιθανόν ότι υπήρχε μετακίνηση».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Απριλίου.

Πηγή: https://tvxs.gr/

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest