Οι καταστροφές της Σύμης επαναφέρουν την ανάγκη αναθεώρησης για ΦΠΑ και τέλος διανυκτέρευσης – Επίκαιρη Ερώτηση

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε  Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών  Ευκλείδη Τσακαλώτο έπειτα από τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η Σύμη από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επανέρχεται στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ των νησιών και ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών εάν προτίθεται να αναθεωρήσει την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ και την απόφαση για το τέλος διανυκτέρευσης που θα εφαρμοστούν από την αρχή του 2018. Τονίζει την ιδιαίτερη ανάγκη για τη Σύμη την οποία οι πρόσφατες καταστροφές θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο σε σχέση με την τουριστική της ανταγωνιστικότητα προς τα γειτονικά τουρκικά παράλια, στο πλαίσιο και των νέων οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης.

 

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης είναι το εξής:

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημ. Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                                     14.11.2017

Αρ. Πρωτ.: 303/14.11.17

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Θέμα: Οι καταστροφές στη Σύμη και η ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής για τον Φ.Π.Α. και το τέλος διανυκτέρευσης

Οι εκτεταμένες  καταστροφές από την τελευταία μεγάλη νεροποντή στη Σύμη έπληξαν βαριά την οικονομία του νησιού. Πέραν του αυτονόητου, ότι δηλαδή η οικονομική ενίσχυση των κατοίκων πρέπει να είναι άμεση, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος από την 1η Ιανουαρίου του Φ.Π.Α., καθώς και με την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης στις τουριστικές μονάδες του νησιού.

Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού στη Σύμη σε σχέση με τις γείτονες περιοχές της Τουρκίας και πλήττει καίρια την οικονομία της.

Για όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:

Προτίθεται να παρατείνει το ευεργετικό καθεστώς του Φ.Π.Α. το οποίο τελειώνει με το τέλος αυτού του χρόνου καθώς και

Προτίθεται να αναστείλει το τέλος διανυκτέρευσης;

Pin It on Pinterest

Share This