Κατάσταση συναγερμού κήρυξε η κυβέρνηση στην Ιταλία λόγω κοροναϊού

Σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες κήρυξε την Ιταλία το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, μετά την επιβεβαίωση, χθες βράδυ, ότι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από κοροναϊό.

Παράλληλα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ένας Ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο και παρουσίασε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα. Την ίδια ώρα, σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε μόλις και ένας άνδρας ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Μέχρι χθες, οι ειδικοί εμφανίζονταν σχετικά καθησυχαστικοί και υπογράμμιζαν ότι οι πιθανότητες να σημειωθεί μετάδοση του κοροναϊού στην χώρα δεν ξεπερνούσαν τις 12%, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Επίσης σήμερα ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι πλήρως εξοπλισμένα και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν λόγοι υπερβολικής ανησυχίας.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Κίνας, η ENAC, ανακοίνωσε σήμερα ότι όλες οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ιταλίας έχουν ανασταλεί μέχρι οι υγειονομικές αρχές να εκδώσουν νέα ανακοίνωση.

Οι πτήσεις που είχαν ήδη αναχωρήσει όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση έλαβαν άδεια να προσγειωθούν στο Μιλάνο και στη Ρώμη, όπου οι επιβάτες θα περάσουν από ελέγχους και θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι δύο Κινέζοι τουρίστες που έχουν ασθενήσει έχουν τεθεί σε καραντίνα στο ινστιτούτο Spallanzani της Ρώμης, κέντρο που ειδικεύεται στις λοιμώδεις ασθένειες και στους ιούς, ενώ οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τη διαδρομή που διένυσαν και τυχόν επαφές που είχαν στο ταξίδι τους στην Ιταλία.