Καταγγελία: “Άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων από το Δ. Ρόδου”

Άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων στα Κ.Δ.ΑΠ και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ρόδου έπαιξε η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου.

Αναλυτικά:

Εκδικάστηκε την περασμένη Τρίτη (15/2) στο Πρωτοδικείο Ρόδου η αγωγή που άσκησαν οι εργαζόμενοι στα Κ.Δ.ΑΠ και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ρόδου, η οποία αφορούσε τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου από ορισμένου. Πρόκειται για εργαζόμενους/νες οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους, τη γνώση και την εμπειρία τους για πάνω από δεκαπέντε χρόνια καλύπτοντας – είναι προφανές – πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ενώ υπήρχαν αποφάσεις στήριξης των συμβασιούχων τόσο από την Οικονομική Επιτροπή όσο και από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο νομικός εκπρόσωπος της Δ.Α. δήλωσε αντίθετη άποψη από τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τα παραπάνω όργανα. Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να παίξει άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων οι οποίοι άκουσαν έκπληκτοι στο δικαστήριο τον νομικό εκπρόσωπο του Δήμου να στρέφεται εναντίον τους. Καταγγέλλουμε την στάση της Δ.Α. ως εχθρική απέναντι στους συναδέλφους μας.

Το έργο βέβαια το έχουμε ξαναδεί, αφού αποτελεί πάγια πολιτική της πλειοψηφίας των Δημοτικών Αρχών να στηρίζουν και να επιβάλλουν τις κάθε λογής ελαστικές μορφές εργασίας (ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, κοινωφελή, με αντίτιμο, μαθητεία, ΕΣΠΑ κ.α.) να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους και να τους εκμεταλλεύονται, αυξάνοντας την εντατικοποίηση και αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που οδηγεί όλο το Δημόσιο, μέσω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, στην υποβάθμιση, στην ανταποδοτικότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Όμως με τη δημιουργία εργαζομένων με διαφορετικά δικαιώματα και αβέβαιη εργασία (ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους), εκτός από την διατήρηση της ομηρίας τους διασπάνε και την οργανωμένη αντίστασή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν βοήθεια και από παρατάξεις που σπέρνουν τον συμβιβασμό και τον εφησυχασμό. Είναι αυτές οι παρατάξεις που εννοούν το σωματείο ως έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό και όχι τον οργανωτή των διεκδικήσεων και των αγώνων των εργαζομένων. Είναι οι παρατάξεις που ενώ δέχονται να κρατούν από τον συμβασιούχο τη συνδρομή του, εντούτοις δεν τον δέχονται ως ισότιμο μέλος.

Εμείς, ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, χρόνια τώρα στηρίζουμε τους αγώνες όλων των συμβασιούχων και επιμένουμε να τους δεχόμαστε όχι μόνο ως μέλη του Συλλόγου αλλά και ως ισότιμα μέλη στην Ομοσπονδία, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάτι που άλλες δυνάμεις (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) δεν το θέλουν. Σήμερα είναι ανάγκη κάθε εργαζόμενος να πάρει τη δική του θέση στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά μας δίνοντας τέλος στην ομηρία και στους εκβιασμούς.

Οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι ξέρουν ότι κανείς δεν τους χάρισε τίποτα. Ξέρουν ότι όλα με αγώνα κατακτιούνται.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This