Η “Καταιγίδα” του ελληνικού Στόλου στο Αιγαίο σε φωτογραφίες

Η “Καταιγίδα” , άφησε όπως λένε οι επιτελείς του ΠΝ καλές εντυπώσεις για την ετοιμότητα του Στολου και την ικανότητά του να ανταποκριθεί σε πολλές και διαφορετικές απειλές. 70 πλοία του Στόλου “έπαιξαν” στα σενάρια της άσκησης όχι όμως και τα Zubr, κάτι που προκάλεσε την …οργή μέσων ενημέρωσης τα οποία άγνωστο γιατί ανησυχούν για την μη χρησιμοποίηση αυτών των ταχέων σκαφών. Τα Zubr δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τις περισσότερες ημέρες της άσκησης και οι ασκούντες την κριτική γνωρίζουν πολύ καλά το γιατί. Δεν χρειάζεται να γίνει αναλυτική αναφορά .Η ”Καταιγίδα” ενσωμάτωσε σύμφωνα με επιτελείς του ΓΕΝ και του Αρχηγείου Στόλου, νέες μορφές διοίκησης στο πεδίο – ορισμένες από τις οποίες έχει ήδη εφαρμόσει σε επιμέρους τομείς στο πλαίσιο της  δοκιμής σχεδίων.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει διαμορφώσει από καιρό την ανάγκη ορισμένων αλλαγών στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις μορφές διοίκησης, τις έχει δοκιμάσει τμηματικά και τώρα θα διευρύνει το πεδίο εφαρμογής τους .


Στην  άσκηση, συμμετείχαν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας,ν Ο χώρος που εξελίχθηκε η άσκηση ήταν όλο το Αιγαίο και η Αν Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μέχρι το ΚαστελόριζοΝα σημειωθεί ότι η άσκηση <<Καταιγίδα>> δεν πραγματοποιήθηκε το 2012 λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Image

πηγή: onalert.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This