Καταγγελία εις βάρος του αντιδήμαρχου Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου για παράνομη πεζοδρόμηση

Προς : Εισαγγελέα Ρόδου

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,
Η πεζοδρόμηση που είχε γίνει επί της λεωφόρου Ρόδου Λίνδου από το πρώην Δήμο Καλλιθέας είχε σταματήσει στο 13ο Χιλιόμετρο παρόλο που τόσο ο ίδιος, ως μέλος της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, αλλά και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί της Ρόδου Λίνδου ζητούσαμε τη συνέχιση του πεζοδρομίου έως το 12ο χλμ για την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών.
Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες – και συγκεκριμένα κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο – υπάλληλοι του Δήμου έχοντας τη συγκατάβαση του Αντιδημάρχου κου Κωνσταντίνου προέβησαν στην κατασκευή πεζοδρομίων μπροστά από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή, χωρίς να ακολουθηθεί καμιά μελέτη και χωρίς τις προδιαγραφές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Επειδή λοιπόν η αυθαίρετη κατασκευή πεζοδρομίων στο σημείο αυτό ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος από διερχόμενα αυτοκίνητα, τοποθετήθηκαν από το ίδιο συνεργείο κώνοι για την προστασία των διερχομένων αυτοκίνητων.
Ενημερώθηκα πριν από μία περίπου εβδομάδα πως ο Αντιδήμαρχος σκόπευε να τοποθετήσει κράσπεδα πεζοδρομίου από το σημείο του αυθαίρετου πεζοδρομίου έως και τα φανάρια στο 13ο χλμ. για να αποτρέψει οποιοδήποτε τυχόν ατύχημα μπορούσε να προκληθεί από την παραπάνω κατασκευή. Επειδή όμως τα όρια των ιδιοκτησιών  (τοιχία) απέχουν μόλις 20-40 πόντους από το σημείο που θα έπρεπε να τοποθετηθούν τα κράσπεδα πεζοδρομίου,  καθίσταται αδύνατη και άκρως επικίνδυνη η διέλευση οποιουδήποτε πεζού από το συγκεκριμένο σημείο. Για το θέμα αυτό ενημέρωσα προ ημερών τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος.
Σήμερα 12.6.2014 και ώρα 08:30 υπάλληλοι του Δήμου τοποθέτησαν με εντολή του Αντιδημάρχου κου Κωνσταντίνου κράσπεδα πεζοδρομίων επί της οδού Ρόδου Λίνδου έμπροσθεν της επιχείρησής μου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη διέλευση τόσο τη δική μου όσο και στην ασφάλεια των διερχομένων πεζών από το συγκεκριμένο σημείο.
Για το συμβάν ενημέρωσα και το γραφείο Δημάρχου από το οποίο δυστυχώς δεν έχω λάβει απάντηση.
Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλω το γεγονός και ζητώ να παρέμβει η δικαιοσύνη να σταματήσει τις εργασίες και να αφαιρέσει οποιεσδήποτε αυθαίρετες κατασκευές έγιναν και εγκυμονούν κινδύνους.
Σε διαφορετική περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος προκληθεί καθιστώ υπεύθυνους
•    Τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου για τις παράνομες κατασκευές
•    Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηδιάκο και τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά γιατί δεν ανέλαβαν τις ευθύνες που τους αναλογούν
Ως επιχειρηματίας της περιοχής θεωρώ επιβεβλημένη τη συνέχιση της κατασκευής των πεζοδρομίων για την καλύτερη ασφάλεια όλων μας.
Επιπλέον διατίθεμαι να παραχωρήσω οποιαδήποτε μέτρα μου ζητηθούν για την κατασκευή πεζοδρομίων πάντα βάσει της μελέτης από την Π.Ν.Α. και όχι όπως δυστυχώς έμαθε να λειτουργεί ο κ. Αντιδήμαρχος – με γνώμονα την εξόφληση προεκλογικών υποσχέσεων.

Με τιμή,
Παναγιώτης Τοκούζης

Pin It on Pinterest