Καταγγελία για την υποστελέχωση του Ιατρείου Γενναδίου -Συνειδητή εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας για την υποστελέχωση των δομών δημόσιας υγείας της περιοχής μας οι κυβερνήσεις αδιαφορούν προκλητικά.

Υπενθυμίζουμε επιγραμματικά σε όσους ξεχνούν:

  • 2014 κινητοποιήσεις στην πόλη της Ρόδου και μάζεμα εκατοντάδων υπογραφών με αίτημα την άμεση στελέχωση του ιατρείου Γενναδίου με νοσηλευτές, ΕΚΑΒ και γιατρούς
  • 2016 επανήλθαν τα πάγια αιτήματα της υγείας στις αγροτικές κινητοποιήσεις
  • 2017 μάζεμα 1000 υπογραφών με αίτημα την αναβάθμιση του ιατρείου Γενναδίου σε κέντρο υγείας
  • 2018 αποστολή υπομνήματος από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ με αίτημα την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών, διασωστών του ΕΚΑΒ και γιατρών

Αναρωτιόμαστε τι εμπόδισε τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια  ενώ έχουν πλήρη επίγνωση του προβλήματος και της κατάστασης να προκηρύξουν θέσεις νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ για το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, την στιγμή που είναι τόσο απαραίτητοι και υπάρχουν τόσες χιλιάδες άνεργοι . Η απάντηση είναι απλή, δεν έκαναν προσλήψεις διότι μειώνουν κάθε χρόνο την χρηματοδότηση της υγείας από τον κρατικό προυπολογισμό, αντιμετωπίζοντας το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας ως κόστος και προωθώντας την ιδιωτικοποίηση.

Αναρωτιόμαστε  επίσης πως σε λίγες ημέρες που ξεκινάει η τουριστική σεζόν και ο πληθυσμός της Νότιας Ρόδου θα εκτιναχθεί από χιλιάδες εργαζόμενους και επισκέπτες, πως θα ανταπεξέλθουν μόνοι τους οι αγροτικοί γιατροί,  οι οποίοι μάλιστα δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των εφημεριών; Καταγγέλλουμε δημόσια πως αν έχουμε ξανά απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν θα είναι ούτε τυχαίο ατύχημα, ούτε ευθύνη των αγροτικών ιατρών που κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά συνειδητή εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης που δεν κάνει άμεσα τις απαραίτητες προσλήψεις.

Σήμερα παραδίδουμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση νότιου αιγαίο και αποστέλλουμε στο Υπουργείο Υγείας τις εκατοντάδες υπογραφές που συγκεντρώσαμε άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου με αίτημα την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών, διασωστών του ΕΚΑΒ και γιατρών στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ. Επίσης τονίζουμε πως το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μας κλιμακώνοντας , παλεύοντας με κάθε μέσο για δημόσια δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ  29/03/2019