Στο αρχείο η έρευνα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της «αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος»

Στο αρχείο έθεσε την υπόθεση με τις καταγγελίες Χαϊκάλη για προσπάθεια χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Στο πόρισμα του εισαγγελέα που αριθμεί επτά σελίδες κρίνει ότι δεν συντρέχει λόγος ποινικής διώξεως, δηλαδή δεν προκύπτουν οι ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για την διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή. «Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας.» Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Μάλιστα ο εισαγγελέας δεν πείθεται για τη βασιμότητα των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ καθώς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος στη συνάντησή τους καθώς

– είχε επίσης παγιδέψει το χώρο με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από τραπέζι της συνάντησης. (το οποίο ανακάλυψαν οι Καμμένος και Χαϊκάλης)

– με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής αλλα και

-με τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε σωστά επιλεγμένη θέση ώστε να έχει πλήρη οπτική επαφή με τα συνομιλούντα πρόσωπα.

Κατά τον εισαγγελέα προκαλεί δικονομική αλλά και ουσιαστική απορία η μη προσέλευση στις αρμόδιες αρχές που είχαν την τεχνογνωσία να χειριστούν την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα

«Προκύπτει αναμφίβολα οτι μέχρι τις 18.15 της 12ης Δεκεμβρίου τόσο η εισαγγελία εφετών Αθηνών όσο και η αστυνομία δε γνώριζαν τα στοιχεία του προσώπου που θα επισκέπτονταν τον Χαϊκάλη στο σπίτι του. Η ασφάλεια τα έμαθε ατύπως εκείνη τη στιγμή και επίσημα στις 20.10 της ίδιας μέρα όταν ο Χαικάλης έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ.»

«Έτσι, πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση του Αποστολόπουλο δεν οφείλεται σε διαρροή για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι τις 18.15 δεν γνώριζε κανείς τα στοιχεία της ταυτότητας του ατόμου που θα εμφανιζόνταν.

Η μη προσέλευση στην οικία οφείλεται προδήλως στο ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συνάντηση επειδή ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτή και προσφοράς του χρηματικού ποσού.”, συμπεραίνει ο κ Παναγιωτόπουλος.

Ο εισαγγελέας αναφέρει επίσης ότι ο δράστης ενός σοβαρού κακουργήματος δεν μπορεί να προσλαμβάνει μάρτυρες που θα παρακολουθούσαν τα γεγονότα, να τους εγκαθιστά σε θέση που βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή παρακολούθησης κάτω από το τραπέζι και να εγκαθιστά κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.

Μάλιστα ο εισαγγελέας διερωτάται για ποιο λόγο ανησυχούσε ο κ. Χαικάλης όταν ήρθε στην εισαγγελία και καταλήγει στο ενδεχόμενο να φοβόταν ότι γνώριζε πως ο συνομιλητής του τον καταγράφει και μπορεί να βγει υλικό σε βάρος του.

Σχετικά με την αίτηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου και απομαγνητοφώνηση υλικού που κατέθεσε ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ ο εισαγγελέας τονίζει οτι δεν υφίσταται αρμοδιότητα του δικαστικού συμβουλίου σε αυτή τη φάση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απορριφθεί και ως ουσιαστικά αβάσιμη, λέει καθώς το υλικό λήφθηκε παράνομα. Όσο για το τηλεφωνικό απόρρητο δεν συντρέχει λόγος αφού δεν υπάρχει θέμα διαρροής μυστικού. Τελος όπως σημειώνει δεν διευκρινίζεται στην αίτηση για ποιο λόγο ζητείται να αρθεί το απόρρητο.

Πάντως, εισαγγελικές πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας νέας έρευνας που θα αφορά τον τρόπο απόκτησης του υλικού και αποτελεί προϊόν υποκλοπής.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest