Καταγγελία ΕΣΗΕΑ: «Διαγωνισμός-παρωδία οι προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ»

Έντονη κριτική ασκεί με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), καταγγέλλοντας τον «διαγωνισμό-παρωδία» που εξελίσσεται για τις «υποτιθέμενες αξιοκρατικές προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ».

Όπως πληροφορείται η ΕΣΗΕΑ, «ουσιαστικά εν κρυπτώ, καλούνται συνάδελφοι δημοσιογράφοι να “περάσουν από συνέντευξη”, γεγονός που με βάση την προκήρυξη αποτελεί το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού. Μόνο που το πρώτο στάδιο παραμένει ακόμη ανοιχτό, αφού μετά τις εκατοντάδες ενστάσεις που υποβλήθηκαν, ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει και πώς έχει διαμορφωθεί η κατάταξη των υποψηφίων με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, προϋπηρεσία κ.λπ.).»

Και διερωτάται: «Με ποια δεδομένα καλούνται τώρα δημοσιογράφοι να μπουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και μάλιστα μυστικά;»

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί αδιανόητο συνάδελφοι δημοσιογράφοι να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους μια τέτοια διαβλητή διαδικασία, που κινείται έξω από κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας και δεοντολογίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This