Τέσσερις νεκροί πρόσφυγες στο Καστελλόριζο , ανάμεσα τους ένα βρέφος

Στην περισυλλογή και διάσωση δώδεκα (12) αλλοδαπών προσφύγων και ενός βρέφους χωρίς τις αισθήσεις του, προέβη ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό στη θαλάσσια περιοχή της ν. Μεγίστης, πρωινές ώρες χθες.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεγίστης από τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες του Ι/Φ ”ΤΑΟ” σημαίας Η.Π.Α., το οποίο κατέπλευσε πρωινές ώρες χθες στο λιμένα Μεγίστης, ότι είχαν νωρίτερα προβεί στην περισυλλογή και διάσωση δώδεκα (12) αλλοδαπών προσφύγων από τη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. βορειοδυτικά της ν. Μεγίστης, κατόπιν ανατροπής και ημιβύθισης της λέμβου που τους μετέφερε, καθώς επίσης και στην περισυλλογή ενός βρέφους χωρίς τις αισθήσεις του, το οποίο μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο της νήσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ανωτέρω διασωθέντες δήλωσαν ότι αγνοούνται τέσσερα (04) άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο ένας εκ των δύο διακινητών τους, για τον εντοπισμό των οποίων άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου εντόπισε τις σορούς των τριών εκ των ανωτέρω, που αφορούν σε μία 45χρονη, έναν 16χρονο και μία γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ένας 23χρονος αλλοδαπός ως ο πρώτος Κυβερνήτης – διακινητής, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους διασωθέντες, καθώς επίσης συνελήφθη και ο δεύτερος αλλοδαπός Κυβερνήτης – διακινητής, ηλικίας 48 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες χθες, στη βραχώδη περιοχή ”ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ” βόρεια επί της της ν. Μεγίστης.

Pin It on Pinterest

Share This