Στο Καστελόριζο o ΑΣΙΑΘ Ρόδου κοντά στους Ακρίτες για την κοπή της πίτας του

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 19η συνεχόμενη χρονιά, το καθιερωμένο ταξίδι στο Καστελλόριζο από 3 ιστιοπλοϊκά σκάφη και περίπου 25 ιστιοπλόους μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ). Πρόκειται για ένα ταξίδι που έχει γίνει θεσμός, πραγματοποιείται από το 1996 και είναι η πρώτη δραστηριότητα του Συλλόγου κάθε έτους. Οι ιστιοπλόοι του ΑΣΙΑΘ Ρόδου, παρά τον άσχημο και βροχερό καιρό που επικρατούσε τις πρώτες ημέρες του έτους, για μια ακόμη χρονιά είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στους κατοίκους του μικρού νησιού και να κόψουν την πρώτη Βασιλόπιτα, για το καλό του έτους. Επίσης μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά του νησιού.
Τα 3 ιστιοπλοϊκά σκάφη που ταξίδεψαν στο ακριτικό Καστελλόριζο ήταν το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σταμάτη Σταύρα, το ΤΕΛΧΙΝΙΣ με κυβερνήτες τους Τάσο Φώτη και Μανώλη Σπυρίδη και το ΑΡΜΙΔΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη. Επίσης στο ταξίδι έλαβε μέρος και το σκάφος X-DREAM του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου του Μαρμαρίς με κυβερνήτη τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Cem Teκdag, ο οποίος ήταν και φιλοξενούμενος των Ροδιτών ιστιοπλόων.
Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιελάμβανε άφιξη των Ροδιτών ιστιοπλόων την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου μετά από ένα κουραστικό ταξίδι 70 ναυτικών μιλίων και 12 περίπου ωρών. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, οι ιστιοπλόοι ξεκουράστηκαν από το πολύωρο ταξίδι και μεταξύ άλλων ανέβηκαν και στο κάστρο του νησιού όπου και έκαναν την καθιερωμένη έπαρση της σημαίας του Συλλόγου. Η κοπή της Βασιλόπιτας έγινε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ. από τον Πάτερ Γεώργιο, παρουσία του Δημάρχου του νησιού κ. Γιώργου Αχλαδιώτη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Ασβέστη, δασκάλων του σχολείου και αρκετών κατοίκων του νησιού. Στη συνέχεια μοιράστηκαν δώρα στα 50 περίπου παιδιά του νησιού και συγκεκριμένα σε όλους τους μαθητές ηλικίας νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Με τον τρόπο αυτό για άλλη μια φορά, ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου τίμησε έμπρακτα τους ακρίτες της Ελλάδας και χάρισε ιδιαίτερη χαρά με τα δώρα του στα παιδιά του Καστελόριζου.

Pin It on Pinterest