Στράτος Καρίκης : Ένα έτος μετά τις εκλογές, χωρίς σημαντικές αποφάσεις για την Κρουαζιέρα!

Ένα έτος μετά τις εκλογές, χωρίς σημαντικές αποφάσεις
για την Κρουαζιέρα!

Κλείνει σε λίγο ένας χρόνος, που η νεοϊδρυθείσα τότε δημοτική παράταξή μας, έθεσε επιτακτικά στο νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και στη νέα δημοτική αρχή το κρίσιμο και ιδιαίτερα σοβαρό για τον τόπο μας θέμα της κρουαζιέρας. Είχαμε τονίσει ότι πρέπει με ενέργειες όλων να ανατραπεί η αρνητική πορεία της κρουαζιέρας για το νησί μας, ενώ καλέσαμε το νέο δήμαρχο να μην χάσει ούτε μία ημέρα και να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, μεταξύ των οποίων η άμεση επαφή με τις εταιρείες κρουαζιέρας και ιδιαίτερα με τις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, η δημιουργία και η προσφορά αναπτυξιακού και επενδυτικού πλαισίου, η δημιουργία συνθηκών πλήρους εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης των κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο, η σχεδόν μηδενική χρέωση του νερού στα κρουαζιερόπλοια , η μεγάλη μείωση των λιμενικών τελών και η βελτίωση των υποδομών στο λιμάνι μας.

Αντ’ αυτού αντιμετωπίσαμε μάλλον ειρωνεία και αρνητική διάθεση.
Σύσκεψη με τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας μέχρι σήμερα δεν είδαμε.
Λήψη μέτρων από το Δήμο, τη ΔΕΥΑΡ και το Λ.Τ.Ν.Δ δεν είδαμε.
Παρουσίαση επενδυτικού σχεδίου για την κρουαζιέρα δεν είδαμε. Διευκολύνσεις προς τις εταιρείες δεν είδαμε.

Αντ΄ αυτού ούτε καν κληθήκαμε τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου στη σύσκεψη που έγινε προχθές προφανώς γιατί τόσο ο επικεφαλής της παράταξής μας Στράτος Καρίκης όσο και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων κ.κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, Γιώργος Υψηλάντης και Τάκης Πότσος δεν είχαμε τίποτα να προσφέρουμε στο διάλογο που επιτέλους άρχισε να γίνεται.

Μάθαμε ότι ζητήθηκαν διευκολύνσεις που εμείς έχουμε πιέσει εδώ και πολύ καιρό να γίνουν. Η δημοτική αρχή πρώτη φορά τις άκουγε;
Ας αναλογισθεί ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική αρχή τις ευθύνες της .
Ας σκεφτούν ότι κινδυνεύουμε και το έτος 2016 να είναι μία αρνητική χρονιά για το θαλάσσιο τουρισμό στο νησί μας. Το έτος 2015 ήδη το χάσαμε .
Ας μην αφήνουν τα πράγματα στη τύχη τους και στις συνέπειες της διεθνούς συγκυρίας .

Επιτέλους ας λάβουν μέτρα . Είναι πλέον συνυπεύθυνοι στην αποτυχία .
Επιτέλους να σχεδιάσουν να παρουσιάσουν και να εκτελέσουν ένα συνολικό σχέδιο.
Δηλώσεις χαράς και ικανοποίησης όταν μία ημέρα έχει κρουαζιερόπλοια το λιμάνι μας δεν χωρούν όταν την επόμενη και την μεθεπόμενη είναι άδειο.
Θα είμασθε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε τις θετικές ενέργειες.
Μέχρι τώρα όμως δεν τις είδαμε.

Ο σκοπός είναι κοινός ,τα μέσα όμως τα έχει ο δήμος και η δημοτική αρχή και αποφάσεις μέχρι σήμερα δεν λαμβάνονται.
Οποιασδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση για τη λήψη αποφάσεων απο εμάς δεν είναι ανεκτή. Γιατί κάθε μέρα που χάνεται, χάνεται σε βάρος του νησιού μας και των συμπολιτών μας.

Από τη δημοτική παράταξη
ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ

Pin It on Pinterest