Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης σε ΤΕΕ και ΡΟΔΑ

Σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου Στράτου Καρίκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση τέθηκαν πολλά σημαίνονται ζητήματα που απασχολούν το ΤΕΕ, όπως αυτό των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, πάνω στα οποία υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Ειδικότερα όσον αφορά τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ο κ. Καρίκης τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίζονται η εκ των προτέρων αισθητική και οι προδιαγραφές της προτεινόμενης επέμβασης, ενώ όσον αφορά τη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου (Τεχνικές Υπηρεσίες, Πολεοδομία) δεσμεύθηκε για την αναβάθμισή και τον εκσυγχρονισμό τους. Υπήρξε ταύτιση απόψεων και για τη δημιουργία ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου.

Ακόμη ο κ. Καρίκης ζήτησε τη συμμετοχή του ΤΕΕ σε όλα τα αρμόδια νομικά πρόσωπα και στις δομές του Δήμου, ενώ δεσμεύθηκε για την πρόσληψη τεχνικών συμβούλων με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια για τη συχνή αποτελεσματική και άμεση συνεργασία. Ειδικά τόνισε το σημαντικό ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην πορεία αναβάθμισης του νησιού μας.

Ακόμη ο κ. Καρίκης περίγραψε τις απόψεις και το Όραμα της παράταξης στην οποία είναι επικεφαλής για την επόμενη μέρα και το νέο πρότυπο διοίκησης  του Δήμου.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Διεύθυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ»

Στο ίδιο θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου Στράτου Καρίκη με τους εργαζόμενους και τη Διεύθυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ». Ο κ. Καρίκης δεσμεύθηκε για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της δημοτικής επιχείρησης, για τη διενέργεια νέων προσλήψεων για τις ανάγκες της και την αναβάθμιση της Διοίκησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και δημοτικών συμβούλων που να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις.

Εξήρε δε τον κοινωνικό χαρακτήρα της «ΡΟΔΑ» και είπε ότι θα πρέπει να διαχωριστούν οι δομές Πρόνοιας από την επιχείρηση, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των εργαζόμενων. Δεσμεύθηκε ότι αυτό το αίτημα θα γίνει πράξη με την ανάδειξη της παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» ως δημοτική αρχή και τόνισε ότι κακώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε διεκδίκηση από την πλευρά της Διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος ο κ. Καρίκης δεσμεύθηκε για τη διατήρηση του δημοτικού χαρακτήρα της «ΡΟΔΑ».

Pin It on Pinterest