Συνάντηση Στράτου Καρίκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή – Κατάθεση προτάσεων

Τον Αστυνομικό Διευθυντή Α’ Δωδεκανήσου, Ταξίαρχο Φώτη Νικολόπουλο συνάντησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Στράτος Καρίκης.
Οι δύο άνδρες είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία ο κ. Καρίκης ανέπτυξε τις απόψεις του που προέρχονται από την εμπειρία του ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας επί σειρά ετών και κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητας που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ προσκόμισε σχετικό υπόμνημα.
Ειδική αναφορά και συζήτηση έγινε για τα τροχαία ατυχήματα και ο κ. Καρίκης εξέφρασε την αγωνία όλων των πολιτών της Ρόδου για την αύξησή τους.

 

Προς Αστυνομικό Διευθυντή Α’ ΑΑΤστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Ταξίαρχο κ. Φώτη Νικολόπουλο
Αγαπητέ Φώτη,
Ελπίζω να μου επιτρέπεις τη χρήση ενικού λόγω της μακροχρόνιας γνωριμίας μας. Αφού με την ευκαιρία της επικοινωνίας σου ευχηθώ για μία ακόμη φορά καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που συνεχίζεις, οφείλω με τη θεσμική μου ιδιότητα στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, γνωρίζοντας ότι εφαρμόζεις τη θεωρία “των ανοικτών θυρών” και στην πράξη τις θετικές απόψεις που ακούγονται, να σου επισημάνω μερικά μόνο από τα θέματα αρμοδιότητας σου που απασχολούν τους συμπολίτες μας .
1) Λίνδος. Στη Λίνδο πριν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας επικρατούσε με ευθύνη της απόλυτη κυκλοφοριακή τάξη . Σήμερα τα πράγματα δεν είναι καλά. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα άμεσα ώστε να προβλεφθούν υπηρεσίες ρύθμισης της κυκλοφορίας μέχρι το τέλος της παρούσας τουριστικής περιόδου αλλά και πριν την έναρξη της νέας .
Υπάρχει η δυνατότητα ειδικά τώρα με την ενσωμάτωση στις υπηρεσίες σου των πρώην δημοτικών αστυνόμων.
2) Μεσαιωνική Πόλη. Έλεγχος και δυναμική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαφύλαξη του μνημείου και των δραστηριοτήτων που ασκούνται εντός αυτού.
3) Σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ρόδου επαναδραστηριοποίηση της ομάδας ελέγχου που ασκούσε καθήκοντα επί σειρά ετών στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου με κύριο σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου αλλά και κάθε παράνομης δραστηριότητας .
Πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την ομάδα ασκούσε η δημοτική αστυνομία .
4) Περιοχή Φανερωμένη στην Ιξιά. Στη διασταύρωση που υπάρχει στο ξενοδοχείο “ΚΑΨΗΣ” και από ώρα 07:30 πμ έως 09:00 πμ τις ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή παρατηρείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Και εδώ πρέπει κατά τις παραπάνω ώρες να προβλεφθεί υπηρεσία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας .
5) Περιοχή διασταύρωσης Εθνικής Αντίστασης και Ρόδου-Λίνδου στην πόλη της Ρόδου . Στη διασταύρωση αυτή από ώρα 07:30 πμ έως 09:30 πμ και από ώρα 13:00 μμ έως 14:30 από Δευτέρα έως και Παρασκευή παρατηρείται πολύ μεγάλη κίνηση οχημάτων και εδώ κατά την κρίση σας πρέπει κατά τις παραπάνω ώρες να προβλεφθεί υπηρεσία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας .
6) Στο τέλος της επιστολής μου αφήνω το κυριότερο θέμα που “καίει” την κοινωνία του νησιού μας και οφείλω να σου επισημάνω την αγωνία όλων των συμπολιτών μας για τη μεγάλη συχνότητα ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων στο νησί μας. Γνωρίζω ότι κι εσύ και το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού μας υπερβαίνεται εαυτούς. Οι συμπολίτες μας ζητούν πρόσθετη παρουσία της ελληνικής αστυνομίας στους δρόμους, όλες τις ώρες, ελέγχους για την ταχύτητα και την οδική ασφάλεια , ενημέρωση και προληπτική φροντίδα, εκμάθηση των βασικών κανόνων στα παιδιά μας στα σχολεία. Πρέπει οπωσδήποτε με πρωτοβουλία σου να συνεχισθούν οι δράσεις που πραγματοποιούσε η δημοτική αστυνομία στα σχολεία και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ώστε τα παιδιά μας να αποτελέσουν τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.
Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ευθύνη και του δήμου και προσωπικά θα αναλάβω τις σχετικές πρωτοβουλίες προς το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή πιστεύοντας ότι και αυτοί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι.
Με εκτίμηση

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ι. ΚΑΡΙΚΗΣ
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

 

Pin It on Pinterest

Share This