Περιοδεία Στράτου Καρίκη στην Παλιά Πόλη

 

Περιοδεία Στράτου Καρίκη στην Παλιά Πόλη

«Έχουμε σχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό-Θα φέρουμε πίσω στη Ρόδο τα κρουαζιερόπλοια»

Στην Παλιά Πόλη περιόδευσε την Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, Στράτος Καρίκης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Κατά την περιοδεία διαπιστώθηκε η αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει η Παλιά Πόλη, με την κίνηση να είναι υποτονική και τα καταστήματα να υπολειτουργούν.

Ο κ. Καρίκης εισέπραξε τη μεγάλη απογοήτευση των καταστηματαρχών και των εμπόρων για την πολύ μεγάλη πτώση της εμπορικής κίνησης, γεγονός το οποίο αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη δραματική μείωση των προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων κατά τα τελευταία χρόνια.

Για τη θερινή σεζόν οι καταστηματάρχες εμφανίσθηκαν πολύ επιφυλακτικοί, καθώς όπως αναφέρουν, όχι μόνο μειώθηκαν οι προσεγγίσεις, αλλά τα κρουαζιερόπλοια που δέχεται πλέον τη Ρόδος είναι μικρότερα και μεταφέρουν περιορισμένο αριθμό τουριστών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, Στράτος Καρίκης ανέφερε ότι δεν δικαιολογείται αυτή η κατάσταση και τόνισε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να τονωθεί ο θαλάσσιος τουρισμός, που ενισχύει σημαντικά την αγορά της Παλιάς Πόλης και όχι μόνο. Ο κ. Καρίκης επεσήμαμε ότι η Κρουαζιέρα αποτελεί ένα σημαντικό κλάδο του τουρισμού για τη Ρόδο και ότι είναι απόλυτη ανάγκη να δοθεί μεγάλη έμφαση για την τόνωσή του. Παράλληλα είπε ότι η παράταξη «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» έχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσει, άμεσα με στόχο να επιστρέψουν τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο.

Αναλυτικότερα ο κ. Καρίκης είπε: «Η Παλιά Πόλη τέτοια εποχή έπρεπε να σφύζει από ζωή. Μας λυπεί πολύ αυτή η εικόνα που αντικρίζουμε σήμερα. Θέλουμε μία Παλιά Πόλη που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες από όλη την Ευρώπη. Θέλουμε μία Ρόδο ελκυστική για τις εταιρείες κρουαζιέρας.

Η τουριστική δραστηριότητα και ανάπτυξη δεν περιορίζονται και δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στις αφίξεις των πτήσεων τσάρτερ. Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί ένα βασικό κλάδο του τουρισμού για το νησί μας και σε αυτόν θα πρέπει να δοθεί πλέον ιδιαίτερη έμφαση. Δυστυχώς, τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, ο θαλάσσιος τουρισμός του νησιού μας σημειώνει κάθετη πτώση και τα αποτελέσματα αυτής της μείωσης είναι ορατά στην τοπική μας αγορά. Οι αιτίες είναι πολλές και πρέπει όλοι μαζί, προεξάρχουσας της Δημοτικής Αρχής, να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την βελτίωση και αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού στην Ρόδο. Εμείς έχουμε σχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό και θα φέρουμε πίσω στη Ρόδο τα κρουαζιερόπλοια».

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

1.Μείωση στο ελάχιστο των τελών του τουριστικού λιμένα και των τελών ύδρευσης κρουαζιερόπλοιων

2.Προσαρμογή υποδομών στις ανάγκες του θαλάσσιου τουρισμού για την προώθηση του.

3.Αναβάθμιση λιμενικών υποδομών με στόχο να γίνει η Ρόδος ευρωπαϊκό λιμάνι κύρους.

4.Πλήρης διαφάνεια στη λειτουργία του λιμενικού ταμείου και τοποθέτηση προέδρου με γνώση του αντικειμένου-δεν θα είναι πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου ο Δήμαρχος.

5.Δυναμική παρουσία και συμμετοχή η Ρόδος σε διεθνείς και ευρωπαϊκές εκθέσεις με αποκλειστικό αντικείμενο τον θαλάσσιο τουρισμό.

6.Διαβούλευση με τις εταιρείες κρουαζιέρας για παροχή προς αυτές του συνόλου των αιτούμενων υπηρεσιών.

 

Pin It on Pinterest