Συνάντηση υποψήφιου δημάρχου Στράτου Καρίκη με τη Διοίκηση της ΕΞΡ

 

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου Στράτου Καρίκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» με την Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προέδρου Αντώνη Καμπουράκη, έλαβαν μέρος η Αντιπρόεδρος Άντα Καραγιάννη, ο Γενικός Γραμματέας, Στέργος Φώκιαλης, ο εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Διοικητικού, Περιβάλλοντος και Παρακολούθησης Δημοσίων Υποδομών Μηνάς Νικολάου, ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος Business Development Γιώργος Τσέλιος, ο κ. Μανώλης Παλλάς μέλος του Δ.Σ. της ΕΞΡ και πρώην δήμαρχος Λινδίων, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης, ο διευθυντής της ΕΞΡ Θάνος Στάμος, οι ξενοδόχοι Φίλιππος Σταματιάδης, Σάββας Παγωνάκης, Νίκος Καπετανάκης, Στάθης Μανούσος, Δημήτρης Καλιουδάκης, Αριστείδης Κουτράς.

Ο κ. Καρίκης παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος της παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» για όλα αυτά τα φλέγοντα ζητήματα και μίλησε για την αναγκαιότητα αναβάθμισης της αισθητικής του νησιού, η οποία δεν συνάδει με τη φήμη της Ρόδου που δημιούργησε το λεγόμενο «τουριστικό θαύμα».

Τονίζοντας ότι η Ρόδος θα μπορούσε να είχε οχυρωθεί απέναντι στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε: «Η Ρόδος αντιμετώπισε την κρίση απογυμνωμένη, χωρίς να έχει τις απαιτούμενες υποδομές, χωρίς τα μεγάλα και σημαντικά έργα. Αν είχαν γίνει όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια σήμερα δεν θα είχε επηρεαστεί το νησί μας από την κρίση που διέρχεται η χώρα. Θα πρέπει λοιπόν να μας προβληματίσει ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη Ρόδο μας και ποια δημοτική αρχή θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες του νησιού».

Συνεχίζοντας ο κ. Καρίκης ανέφερε ότι μέσω της εταιρείας του δήμου μπορούν να γίνουν μία σειρά από παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό του νησιού, των παραλιών και όλων των σημείων όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα. Τόνισε δε ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα ο δήμος της Ρόδου θα πρέπει να συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς όπως είναι η Ένωση Ξενοδόχων της Ρόδου και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο δήμαρχος δεν θα είναι πρόεδρος σε κανένα οργανισμό, τονίζοντας ότι είναι πλέον καιρός να αλλάξει το αποτυχημένο μοντέλο διοίκησης που ακολουθείται διαχρονικά στο νησί και στο δήμο της Ρόδου. Επεσήμανε δε ότι οι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να είναι υπηρέτες του τόπου και όχι «επαγγελματίες». Ακόμη, ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε στον ανορθολογισμό των τιμολογίων της ΔΕΥΑΡ, για μία δίκαιη και πιο σωστή τιμολογιακή πολιτική.

Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Στράτου Καρίκη, δηλώνοντας ότι ήταν πάντα δίπλα στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες του κλάδου. «Ο δήμαρχος είναι ο προστάτης της εστίας, του σπιτιού μας, του δήμου μας. Για εμάς έχει πρωτεύουσα σημασία να αναδειχθούν οι άριστοι. Το συμφέρον μας είναι το συμφέρον της Ρόδου. Αυτό που περιμένουμε, είναι να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των δύο πλευρών, αγάπη και εκτίμηση. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης και συμπλήρωσε ότι οι θέσεις του κ. Καρίκη κάλυψαν τις προσδοκίες που μπορούν να έχουν οι επαγγελματίες του κλάδου από μία δημοτική αρχή. Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του που για πρώτη φορά γίνεται λόγος για την αισθητική της πόλης από έναν υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη πάνω στο εν λόγω ζήτημα.

Την ικανοποίησή τους για τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Καρίκη εξέφρασαν και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου που ευχήθηκαν με τη σειρά τους στον κ Καρίκη καλή επιτυχία στις εκλογές της 18ης Μαΐου.

 

Pin It on Pinterest