Περιοδεία του Στράτου Καρίκη στ’ Αφάντου με στελέχη της παράταξης του

Στο χωριό Αφάντου περιόδευσε το βράδυ της Τρίτης (18.3.) ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης συνοδευόμενος από αρκετά στελέχη της παράταξής “Ροδίων Όραμα”  και μεταξύ αυτών τους Στέργο Στάγκα (πρώην δήμαρχο Ιαλυσού), Αλέκο Παππουρά (πρώην δήμαρχο Αρχαγγέλου), Γιώργο Αλεξίου (επιχειρηματία), Στέφανο Δράκο (Δρ. Πολιτικό Μηχανικό), Ανατασία Τσούλλου-Δημητριάδη (στέλεχος τουριστικής επιχείρησης), Γιώργο Τζεδάκη  (δικηγόρο) και Βασίλη Κωστομοίρη (επιτηδευματία).

Ο κ. Καρίκης συνάντησε μέλη της τοπικής κοινωνίας και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, με τους οποίους συνομίλησε για  τα προβλήματα που εντοπίζονται στον τομέα τα καθημερινότητας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συμμεριζόμενος τις αγωνίες που εκφράστηκαν από τους πολίτες και διαπιστώνοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα χωριά από τις αστοχίες του Καλλικράτη, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλεονεκτήματα και οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη του νησιού.

«Η όποια κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να βυθίζεται ο τόπος σε τέλμα. Είναι πλέον καιρός να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής για να οδηγηθούμε ξανά προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Οι δυνατότητες της Ρόδου είναι απεριόριστες, αρκεί συντονισμένα και με συνέπεια να τις εκμεταλλευθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρίκης, ο οποίος δίνει έμφαση στην αυτάρκεια των τοπικών κοινωνιών και στην ουσιαστική αποκέντρωση με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται σε διάφορους τομείς και που πηγάζουν κυρίως από τις στρεβλώσεις του υφιστάμενου αυτοδιοικητικού μοντέλου.  Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καρίκης δίνει προτεραιότητα στην αξιοποίηση των στελεχών της παράταξής του από την περιφέρεια που γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες της κάθε περιοχής δίνοντάς τους ενεργό ρόλο και ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ροδίων Όραμα», Στράτος Καρίκης ανέλυσε τις βασικές αρχές του προγράμματός του για τον τουρισμό, τονίζοντας ότι ο Δήμος οφείλει να συνδράμει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην οικονομία του νησιού μας στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε σήμερα.

Ο κ. Καρίκης τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία του Δήμου με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα τουρισμού και ότι στη λογική αυτή θα πρέπει να γίνει επιλογή εξειδικευμένων συμβούλων και συνεργατών τουρισμού με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες και στόχο την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων για την ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών όλων των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Επίσης, δήλωσε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις για την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού και την προσέλκυση και μεμονωμένων επισκεπτών για την ενίσχυση των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων που πλήττονται από το θεσμό του all inclusive. Αναγκαία είναι δε και η συστηματική διαφήμιση του νησιού σε δυναμικές αγορές με προβολή της τοπικής ταυτότητας για τη σαφή διαφοροποίηση της Ρόδου από τους προορισμούς του μαζικού τουρισμού.

Ειδικότερα σχετικά με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, είπε ότι για τη θέση του Προέδρου θα πρέπει να επιλέγονται άνθρωποι με άριστη γνώση του αντικειμένου σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη λειτουργία του Οργανισμού. Θα πρέπει δε οι δράσεις του ΠΡΟΤΟΥΡ να σχεδιάζονται και να συντονίζονται σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Δήμου και όλων των τουριστικών φορέων, ανέφερε ο κ. Καρίκης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, θρησκευτικού, ιατρικού, γαστρονομικού, αθλητικού κλπ–ως μέσου για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Πρωτεύοντα ρόλο στην δημιουργία της τουριστικής ταυτότητας του νησιού παίζει και ο Πολιτισμός.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης, ανέφερε ότι στις βασικές προτεραιότητές του για την ενίσχυση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος περιλαμβάνεται και η αισθητική αναβάθμιση των παραλιών με τυποποίηση του εξοπλισμού καθώς επίσης και η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στις παραλίες όπου υπάρχει δυνατότητα.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Καρίκης θα βρεθεί στη Λίνδο μαζί με τον πρώην δήμαρχο  της περιοχής και μέλος της παράταξης “Ροδίων Όραμα”, Μανώλη Παλλά.

Pin It on Pinterest