Κάποιοι περιμένουν τους Ρώσους να τους σώσουν και αυτοί ανοίγουν πρεσβεία στην κατεχόμενη Κύπρο !

Απο την πρώτη στιγμή και πολύ πριν η Ελλάδα πάρει θέση κατα της Ρωσίας στην εισβολή στην Ουκρανία, ο Ρώσσος Υπουργός Εξωτερικών μίλησε για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος ενώ επικαλέστηκε την εισβολή των Τούρκων στην μεγαλόνησο για να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία κάνοντας ετσι την αρχή για όσα σχεδιάζουν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Την “προδοτική” στάση των Ρώσων βέβαια την έχουμε δει και άλλες φορές , όταν για παράδειγμα άφησαν την Αρμενία να σφαγιάζεται απο τουρκικά Bayraktar και τους Αζέρους, ενώ η Ρωσία είναι στενός συνεργάτης της Τουρκίας με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα.

Ιστορικά βέβαια έχει γίνει πλέον γνωστό οτι οι Ρώσοι έδωσαν το ok στους Τούρκους για την εισβολή στην Κύπρο.

Τώρα η συνεργασία τους με τους Τούρκους φαίνεται να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω αφού ανοίγουν πρεσβεία στην κατεχόμενη Κύπρο και επι της ουσίας την αναγνωρίζουν σαν νόμιμο κράτος και όχι σαν εισβολέα.

Ήδη η είδηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Κύπρο και προς το παρόν φαίνεται να αρνούνται την ίδρυση προξενικής αρχής αν και μέχρι στιγμής έχουν κάνει προεργασία με δηλώσεις αλλά και ξεκάθαρη στήριξη των Τούρκων πολλά χρόνια τώρα.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα με τα όσα κάνουν οι Ρώσοι κατά των ομόδοξων λαών τους δεν περίμενε κανείς κάποια διαφορετική εξέλιξη.

Στην Ελλάδα κάποιοι πουλούσαν το παραμύθι με τις ψευδοπροφητείες οτι το ξανθό γένος θα σώσει την Ελλάδα και θα μας στρώσουν κόκκινο χαλί να μπούμε στην Πόλη. Βέβαια αυτές οι προφητείες τις ακούμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια μια με την Λιβύη, μια με την Συρία, κάθε τόσο που υπάρχει ένταση στα Ελληνοτουρκικά κ.ο.κ, και έχουν καταντήσει περισσότερο ανέκδοτο παρά ως κάτι που νοήμων Έλληνας θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά.

Τα γεγονότα δείχνουν πως η Ελλάδα οτι κάνει θα πρέπει να βασίζεται πρωτίστως στις δικές της δυνάμεις και όχι σε προφητείες και συμμάχους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This