Οι Καναδοί επιλέγουν Ελλάδα – Αύξηση ρεκόρ 88,1% !

Σημειώθηκε αύξηση ρεκόρ 88,1% στις τουριστικές αφίξεις

Την προτίμησή τους στη χώρα μας έδειξαν οι Καναδοί, καθώς σημειώθηκε αύξηση ρεκόρ κατά 88,1% στις αφίξεις, κατά τους πρώτους εννιά μήνες του 2013.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιοποιημένα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας που αφορούν στις αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό ανά χώρα προέλευσης την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2013, οι αφίξεις από τον Καναδά στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση κατά 88,1% αντιστοιχώντας σε 76.573 περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με τους πρώτους εννιά μήνες του 2012.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος, σημείωσε ότι «η αύξηση αυτή που αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας αναδεικνύει την Ελλάδα σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Καναδούς».

Επισημαίνεται ότι η ποσοστιαία αύξηση που παρουσίασε ο Καναδάς είναι τέτοια που τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, από πλευράς ποσοστιαίας αύξησης, ενώ η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, σε απόλυτους αριθμούς, είναι εφάμιλλη με αυτήν των ΗΠΑ (76.573 περισσότεροι επισκέπτες από τον Καναδά για το 2013 και 78.173 περισσότεροι επισκέπτες από τις ΗΠΑ για το ίδιο διάστημα) παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς πληθυσμιακά αποτελεί περίπου το 1/8 των ΗΠΑ.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest