Καναδάς: Δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όσοι δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο για Covid-19

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει  η εικόνα αναφορικά με τον υποχρεωτικό ή όχι εμβολιασμό για τον κορωνοϊό. Η γραμμή που ακολουθείται -και έχει συμφωνηθεί- είναι η εξής: Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, πλην όμως όσοι δεν το κάνουν θα στερούνται συγκεκριμένων δικαιωμάτων ελεύθερης διακίνησης.

Αυτό είχε αναφέρει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα, λέγοντας πως όσοι δεν θα εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας του Οντάριο στον Καναδά Dr. David Williams.

Σε ερώτηση εάν θα προτείνει το εμβόλιο να γίνει υποχρεωτικό δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κάποιον να κάνει εμβόλιο», συμπληρώνοντας όμως πως  όσοι δεν το κάνουν δεν θα έχουν ελευθερία κινήσεων και θα υποχρεούνται να φορούν…  μάσκες.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε ορισμένες “τοποθεσίες” και αν πρέπει να κινηθούν εκεί τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν υλικά προστασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

«Αυτό που θα είναι υποχρεωτικό θα είναι η επίδειξη κάρτας εμβολιασμού για να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων χωρίς να φορούν κάποιο προστατευτικό υλικό».

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest