«Καμπανάκι» για COVID-19 από Νότια Κορέα: Ασθενείς που έχουν αναρρώσει βγαίνουν ξανά θετικοί στον ιο!

«Καμπανάκι» από το κέντρο ελέγχου επιδημιών της Νότιας Κορέας. Όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό κέντρο, ενδέχεται ο ιός COVID-19 να επανεργοποιείται σε ασθενείς οι οποίοι έχουν αναρρώσει.

Αυτό διαπιστώθηκε όταν 91 άτομα τα οποία είχαν αναρρώσει και είχαν λάβει εξιτήριο, όταν ελέγχθηκαν ξανά για προληπτικούς λόγους βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό στα νέα τεστ.

Μάλιστα τα άτομα αυτά δεν είχαν έρθει σε επαφή από άλλα άτομα για να μολυνθούν εκ νέου.

«Αν και έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος στις έρευνες εάν πρόκειται για επανεργοποίηση του ιού εντούτοις αναζητούμε και άλλες πιθανές αιτίες», εξηγεί ο διευθυντής του κέντρου Jeong Eun-kyeong: «Υπήρξαν και περιπτώσεις όπου τη μια μέρα οι ασθενείς την περίοδο που ανάρρωναν έβγαιναν αρνητικοί τη μια ημέρα και θετικοί την άλλη», σημείωσε.

Κανονικά ένας ασθενής θεωρείται coronavirus-free όταν βγει αρνητικός σε δύο διαδοχικά τεστ, τα οποία έχουν γίνει σε διάστημα όχι μικρότερο των 24 ωρών το ένα με το άλλο.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία από τη Νότια Κορέα τουλάχιστον 91 άτομα που είχαν αναρρώσει πλήρως στη συνέχεια βγήκαν θετικά στον COVID-19.