Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου: “Καμία απόλυση – Καμία υπογραφή σε οικειοθελή αποχώρηση”

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΣΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες στην Μαρινόπουλος Α.Ε

Οι εξελίξεις διαμορφώνουν μια εφιαλτική κατάσταση για τους εργαζόμενους, με τα κλεισίματα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Επίσης η τοποθέτηση της διοίκησης της Μαρινόπουλος Α.Ε. στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 2/10/2015 μετά από αίτημα του Συλλόγου  Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επιβεβαιώνει την παραπάνω πραγματικότητα. Κυνικά η εταιρία  ομολόγησε στο υπουργείο ότι φορτώνει την μείωση του τζίρου, τον ανταγωνισμό της με τις άλλες εταιρίες με στόχο να μονοπωλήσει την αγορά, στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτές οι εξελίξεις έρχονται σαν συνέχεια των μειώσεων μισθών, κόψιμο επιδομάτων, απολύσεων, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία.

Η ενότητα μας να βάλει εμπόδια στην εργοδοσία, να την αναγκάσει να παραιτηθεί από τα σχέδια της.

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι  ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας.

Εργαζόμαστε με  την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούμε ήδη με  τον μεγάλο βραχνά της ανεργίας μέσα στις οικογένειες μας.

Έχουν δρομολογηθεί ήδη με το μνημόνιο 3 το  πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων για τη κατάργηση της Κυριακής αργίας, το άνοιγμα το καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, η απελευθέρωση των  απολύσεων, τη μείωση παραπέρα των  εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά μας ταμεία, το χτύπημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Αυτή είναι η  δύσκολη κατάσταση μέσα στην οποία έχουμε περιέλθει.

Σήμερα δεν φτάνει όμως να την περιγράφουμε, ακόμα και να αγανακτούμε, αν δεν δούμε με μάτια καθαρά ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, ποιος  βγαίνει κερδισμένος;

Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε.  Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους  μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Η κερδοφορία της και η ηγεμονική της θέση είναι αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, των  μικρών παραγωγών και προμηθευτών, των καταναλωτών με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών.  

Η μεγαλοεργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αρκετές φορές έχει καλέσει τους εργαζόμενους να την εμπιστευτούν  και να την « βοηθήσουν  για  να ξεπεράσει την κρίση».  Επιδιώκει  τη συναίνεση, να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να δεχτούν  τη σφαγή των δικαιωμάτων τους.  

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται κλείνοντας καταστήματα, εκβιάζοντας παλαιούς εργαζόμενους να δεχτούν οικειοθελή παραίτηση παίρνοντας το σύνολο της αποζημίωσης εάν απολύονταν και μάλιστα δίνει και μπόνους 1.500 ευρώ σε όσους αποδεχτούν όλο το πακέτο που προτείνει.

Με αυτό τον τρόπο θέλει να κρύψει την βασική της επιδίωξη που είναι οι ομαδικές απολύσεις και η συνέχιση του κλεισίματος των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.  

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου το δικό σας κλαδικό σωματείο της περιοχής μας  σας καλεί  να μην δεχτείτε κανέναν εκβιασμό από την εργοδοσία και τα φερέφωνα της, να μην υπογράψετε καμία οικειοθελή παραίτηση.

Ελπίδα υπάρχει, βρίσκεται στην αντίσταση σε κάθε κατάστημα που θέλουν να κλείσουν, στον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας.

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση μας στο σωματείο της επιχείρησης και τα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα.  

Η ελπίδα βρίσκεται στο μαζικό ΟΧΙ στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία όλων των εργαζομένων του Μαρινόπουλου που θέλει για μια ακόμη φορά  στις δικες μας πλάτες να αυξήσει τα κέρδη του όσο γίνεται περισσότερο.

Χρειάζεται, τώρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην επιχείρηση να δώσουν την δικιά τους απάντηση στους σχεδιασμούς της Μαρινόπουλος Α.Ε. με οργάνωση της πάλης σε κάθε κατάστημα. Να συζητήσουμε και να δρομολογήσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να διεκδικήσουμε την δουλειά μας και το μεροκάματο μας

Να διεκδικήσουμε:

  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του. Όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα με τα δικαιώματα που είχαν.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00  ΣΤΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Pin It on Pinterest

Share This