Κάλυμνος: Πέρασε 4 μήνες στο νοσοκομείο με κορονοϊό, γύρισε και το παιδί της δεν την αναγνώριζε (video)

Πραγματικά συγκλονιστική είναι η η ιστορία μια 39χρονης από την Κάλυμνο, που ασθένησε από τον κορονοϊό και πέρασε μαι μεγάλη περιπέτεια, αφού βγήκε από το νοσοκομείο έπειτα από 4 μήνες. «Όλοι ήμασταν γυμνοί με ένα σεντόνι και όλοι είχαμε κάτι τρομακτικά πράγματα στο στόμα. Δεν μπορώ, είναι πολύ δύσκολο» ανέφερε στην εκπομπή Live News του Mega, η οποία μπήκε στο νοσοκομείο τον Απρίλιο και βγήκε τον Ιούλιο.

Όταν γύρισε στο σπίτι μετά τον κορονοϊό, το ίδιο της το παιδί δεν την αναγνώρισε, όπως τόνισε στην συνέχεια: «Όταν γύρισα πίσω, το παιδί δεν με αναγνώρισε. Είχα χάσει 40 κιλά εκεί μέσα. Δε με ήθελε, μου λέει ‘δεν είσαι η μαμά μου, φύγε, θέλω τη δική μου μαμά να έρθει’» ανέφερε.

Νόσησε και μετά από 7 μέρες ένιωθε πολύ άσχημα. «Μόλις κάναμε την ακτινογραφία, χάλια. Εν τω μεταξύ δεν είχα ούτε βήχα ούτε κάτι για να σκεφτώ ότι η ακτινογραφία θα ήταν χάλια. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ούτε καν πυρετό δεν είχα» τόνισε.

Κάνει απευθείας εισαγωγή και μαζί με τον κορονοϊό άρχισε να την κυριεύει και ο φόβος για το άγνωστο. «Δεν ήμουν καλά ώσπου παρακάλεσα εγώ τον γιατρό να μου κάνει διασωλήνωση. Του λέω ‘αν είναι να φύγω δε θέλω να σκάσω. Καλύτερα να κοιμάμαι και να μην καταλάβω αυτό που θα μου συμβεί’» πρόσθεσε.

«Νοσήσαμε 55 άτομα και επιστέψαμε τρεις»

Τελικά διασωληνώθηκε και με συνοδεία του Λιμενικού διακομίστηκε από την Κάλυμνο στο νοσοκομείο της Σάμου, εκεί όπου πάλεψε 42 μέρες στη διασωλήνωση.

Μαζί της, δεκάδες ακόμη συντοπίτες της που δε γύρισαν ποτέ. «Νοσήσαμε εκείνο το διάστημα 55 άτομα και γυρίσαμε τρεις, οι 52 δεν τα κατάφεραν» υπογράμμισε.

Συνολικά 42 μέρες πέρασε στην εντατική η 39χρονη, και τις 42 μέρες έξω από το νοσοκομείο βρισκόταν παρών ο πατέρας της. Από το πρωί μέχρι το βράδυ στεκόταν καρτερικά απ’ έξω περιμένοντας ένα καλό νέο.

«Και περίμενε και περίμενε αφού ήταν όλη μέρα εκεί και μου λέει η νοσοκόμα ξέρεις κάτι πίστευα ότι είναι ένας άπορος και κάθεται στο κυλικείο. Δε γίνεται να κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και να περιμένει. Και τελικά ήταν ο μπαμπάς σου» σημείωσε.

«Νοσηλευόμουν παράλληλα με την κόρη μου»

Την ώρα που η 39χρονη μητέρα πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή, η 14χρονη κόρη της έδινε τη δική της μάχη με τον κορονοϊό. Δύο φορές χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

«Την ημέρα που έφυγα εγώ, ο σύζυγος αναγκάστηκε να το πάει τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο γιατί δεν έπαιρνε αέρα το παιδί. Και είδε στο δωμάτιο τα ρούχα μου, τα παπούτσια μου και δεν μπορεί να το ξεχάσει αυτό το παιδί μου».

Η 39χρονη εξομολογήθηκε πως το πλέον επίπονο στάδιο δεν ήταν εκείνο της διασωλήνωσης αλλά εκείνο της ανάρρωσης απομονωμένη σε ένα άδειο δωμάτιο Covid.

«Αν περπατούσα πιστεύω ότι θα έπεφτα από το παράθυρο. Από τον 4ο όροφο. Τόσο άσχημα. Ένιωθα πόνο, ότι πέρασε οδοστρωτήρας από πάνω μου» είπε.

Μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας επέστρεψε σπίτι εκεί όπου χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ξανασταθεί στα πόδια της. Η 39χρονη Καλύμνια δεν είχε εμβολιαστεί γιατί όταν νόσησε δεν είχε ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα για την ηλικία της. «Η κόρη μου εμβολιασμένη. Ο σύζυγος μου, όλοι» πρόσθεσε.

Σήμερα με ολόκληρη την οικογένειά της εμβολιασμένη στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. «Αν θέλουν να χαρούν τα παιδιά τους στο μέλλον και τα παιδιά εκείνους, να εμβολιαστούν».

Πηγή: mega

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest