Κάλυμνος: Καρκινοπαθής αναγκάζεται να πάει στη Ρόδο επειδη δεν υπαρχει μαγνητικός τομογράφος

Γολγοθά ζει μία καρκινοπαθής στην Κάλυμνο. Όπως εξηγεί για να κάνει μαγνητική πρέπει να ταξιδέψει στη Ρόδο ενώ τονίζει ότι το νοσοκομείο του νησιού της δεν έχει μόνιμα καρδιολόγο αλλά έναν που πηγαίνει για δέκα ημέρες και μετά φεύγει.

Η κα Φανή μίλησε το πρωί της Παρασκευής (12/5) στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο αναφέροντας πως το νοσοκομείο της Καλύμνου που μένει, δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, δεν έχει όμως και ούτε το νοσοκομείο της Κω που πάνε οι περισσότεροι προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις τους.

«Υπάρχουν μόνο δύο ιδιωτικά κέντρα, τα οποία παίρνει πολύ καιρό για να κλείσει κανείς ραντεβού αλλά είναι και πολύ ακριβά» σημειώνει και προσθέτει ότι παρόλο που παίρνει και το προνοιακό επίδομα, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

«Έχω καρκίνο στο στήθος από τέλος του 2020. Και έχω κάνει και ακτινοχειρουργική στο κεφάλι το 2021. Είμαι τώρα κάθε 3-4 μήνες να κάνω μαγνητική εγκεφάλου και άνω κοιλίας. Η Κάλυμνος δεν έχει μαγνητικό τομογράφο. Πρέπει να πάμε Ρόδο. Παίρνω τηλέφωνο στη Ρόδο αλλά έπρεπε να κάνω τις εξετάσεις μου. Τις τελευταίες εξετάσεις τρις έκανα τον Νοέμβριο του 2022, και έχουν περάσει 6 μήνες αντί να το έχω κάνει στους 4 μήνες», είπε αρχικά.

«Παίρνω στη Ρόδο για να κάνω τις εξετάσεις που είναι πιο κοντά, και μου είπαν οι κοπέλες τέλος Αυγούστου. Πήρα τηλέφωνο στην Αθήνα να κλείσω ραντεβού και μου είπε μα κοπέλα, τέλος του Οκτώβρη και θα δούμε. Πείτε μου, ένας καρκινοπαθής ,που ο γιατρός δίνει εντολή κάθε 3-4 μήνες, μπορεί να περάσει ο καιρός μέχρι τον Οκτώβρη; Μέχρι να φτάσουμε στον Οκτώβρη θα έχουν περάσει 9 μήνες. Ο καρκίνος προχωράει. Προεγχειρητικές είναι εξετάσεις μου χειρουργείο δεν έκανα. Έκανα χημειοθεραπείες στο ηράκλειο Κρήτης γιατί είχα τον εγγονό μου εκεί. Από τότε κάνω κάθε 21 μέρες μία ανοσοθεραπεία στο νοσοκομείο της Καλύμνου. Το προσωπικό δίνει μάχη εκεί για να σώσουν τον κόσμο αλλά δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα εκεί και υποδομές. Έχω ασφάλεια της πρόνοιας, παίρνω 313 ευρώ», συνέχισε η κα Φανή περιγράφοντας τι περνάει προκειμένου να κάνει τις εξετάσεις της.

Το κόστος των εξετάσεων σε ιδιωτικό κέντρο
«Όταν θα πάω σε ένα ιδιωτικό, για μία εξέταση, μία μαγνητική εγκέφαλου θέλω 235,95 ευρώ και το ίδιο είναι για άνω κοιλίας, και δεν έχω υπολογίσει και τα έξοδα πήγαινε – έλα. Θέλω κάθε 3 μήνες καρδιογράφημα γιατί έχω υπέρταση, και παίρνω 2 φάρμακα το πρωί και 3 το βράδυ, και πρέπει να κάνω καρδιογράφημα πάλι σε ιδιώτη γιατί το νοσοκομείο της Καλύμνου δεν έχει καρδιολόγο. Έρχεται κάθε μήνα ένας καρδιολόγος για 10 μέρες και φεύγει» τόνισε.

«Θέλω και υπέρηχο κάθε 3 μήνες για το στήθος πάλι σε ιδιώτη γιατί δεν υπάρχουν τέτοια, είναι πολυτέλεια για μας. κανένας δεν κάνει τίποτα, μόνο έρχονται και παίρνουν τις ψήφους. Ο καρκίνος μαστίζει όλον τον κόσμο. Καλό θα είναι να κάνουν κάτι και για την πρόνοια όχι μόνο για άλλα ταμεία. Θέλω να έχω πρόσβαση για να κάνω τις εξετάσεις μου» είπε κλείνοντας.

Pin It on Pinterest