Σε απόλυτα καλοκαιρινούς ρυθμούς η Σύμη – Φωτογραφίες

Η όμορφη και γειτονική Σύμη έχει μπει σε απόλυτα καλοκαιρινούς ρυθμούς και όπως φαίνεται θα είναι και φέτος ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους επισκέπτες της χώρας μας.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο τουρισμός με σκάφη αναψυχής και επώνυμοι επιλέγουν τη γραφική Σύμη για να απολαύσουν λίγες ημέρες χαλάρωσης. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Σύμη βρέθηκε η top model Νάομι Κάμπελ αλλά και η Υπουργός Δικαιοσύνης της Ιορδανίας.  Πολλοί είναι οι επισκέπτες με σκάφη από τα απέναντι τουρκικά παράλια που αγαπάνε τη Σύμη.

Επίσης πριν από δυο ημέρες, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γάμος Ρώσων στο νησί, που άνοιξε το δρόμο για μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέχρι τώρα γίνονταν γάμοι, αλλά όχι Ρώσων και σχεδόν μέρα παρά μέρα πραγματοποιείται ένας. Φέτος με την αύξηση των Ρώσων επισκεπτών, η Σύμη με τα γραφικά σοκάκια της, το νεοκλασικό της λιμάνι ενδείκνυται για παραδοσιακούς όμορφους γάμους.

Φέτος η Louis και άλλες εταιρίες συμπεριέλαβαν τον παραδοσιακό οικισμό της Σύμης στις κρουαζιέρες τους, δίνοντας την δυνατότητα στους επιβάτες να περιπλανηθούν στα καλντερίμια, να απολαύσουν τα χρωματιστά σπίτια, τα καμπαναριά, τις πολυάριθμες ξεχωριστές παραλίες. Έτσι ο αριθμός των τουριστών είναι ήδη αυξημένος στο νησί.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν, αναμένεται να εξελιχθεί ικανοποιητικά  η τουριστική σεζόν, εφόσον υπάρχουν οι τουρίστες των ημερησίων εκδρομών και οι τουρίστες του βραδινού περιπάτου που καταφθάνουν με γιοτ και σκάφη.

Ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας είναι πολύ αισιόδοξος για την φετινή χρονιά και δηλώνει στο rodosreport:

“Είναι βέβαιο ότι φέτος θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά από την περσινή που είχε 440.000 επισκέπτες και 14.000 σκάφη. Φέτος ήδη η κρουαζιέρα ξεκίνησε δυναμικά με 45 αφίξεις μεγάλων κρουαζιεροπλοίων και  οι οιωνοί είναι πολύ καλοί. Από κει και πέρα η Σύμη στα επόμενα πέντε χρόνια πιστεύω θα είναι στα κορυφαία νησιά σε αφίξεις τουρισμού. Τα έργα που γίνονται, οι υποδομές και κυριώς το λιμάνι βοηθάνε σε αυτό που η Σύμη προσφέρει από μόνη της.”

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest