Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τους Δωδεκανήσιους καλλιτέχνες, πέρα από τα σύνορα»

Το εκπληκτικό ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «ο Αίθωνας».

Στηριζόμενος στο ότι, η νεολαία αποτελεί τη σταθερή βάση για το μέλλον του τόπου μας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ξεκαθάρισε ότι, οι συντοπίτες μας – και δη οι νέοι – που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, τιμώντας τον τόπο που γεννήθηκαν, θα τιμηθούν στην περιοχή μας, με διοργάνωση παρουσίασης των ξεχωριστών τους ταλέντων αναλόγως.

Στο ρεσιτάλ, οι θεατές, απήλαυσαν μια εξαιρετική βραδιά μουσικής δωματίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλλο) στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, όπου, ροδίτισσες καλλιτέχνιδες με διεθνείς σπουδές μουσικής, παρουσίασαν έργα Bartók, Brahms, Grieg, Rachmaninoff, Shostakovich, Κωνσταντινίδη, κ.ά. με τις εξής συμμετοχές:
Μαρία Βαρέλη (πιάνο)
Μαρία Δαμιανού (βιολί)
Δέσποινα Σπανού (βιολοντσέλο)
Ελένη-Περσεφόνη Σταυριανού (πιάνο)
Φιλική συμμετοχή: Κατερίνα Βασιλειάδου (φωνή)

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ν.Α. Εντεταλμένος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, δήλωσε αναφορικά με τη συγκεκριμένη εκδήλωση: «Οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής, έζησαν μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία, καθώς αυτού του είδους η μουσική, είναι ξεχωριστή. Προσφέρει συγκινήσεις σε πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσο θα πίστευε κάποιος. Στην πραγματικότητα, προσφέρει πολλά περισσότερα από ακούσματα σε κάποιους ανθρώπους.

Αν ανατρέξουμε σε διαφημίσεις, που στοχεύουν στην συγκίνηση και στην ποιότητα, τότε πολύ συχνά θα διαπιστώσουμε, ότι η κλασική μουσική κυριαρχεί. Αυτό συμβαίνει, γιατί αυτές οι μελωδίες είναι πολύ πλούσιες και στοχεύουν κατευθείαν στο συναίσθημα prestamos sin aval. Επί πλέον, έχουν συνδυαστεί με πολλά ευχάριστα συναισθήματα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι οι κατάλληλες, για να ενισχύουν το συναίσθημα της ευδαιμονίας ανάμεσα στους ανθρώπους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Επίσης, η κλασική μουσική, δεν είναι σε καμία περίπτωση στατική. Αν δεν την αφήσουμε να ξεθωριάσει, τότε θα παραμείνει αιώνια ζωντανή και θα μας συντροφεύει στην αναζήτηση της ιδανικής μουσικής υπόκρουσης για κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Και η αλήθεια είναι, πως η κλασική μουσική είναι διαχρονική και ωφελεί τον καθέναν μας».

Pin It on Pinterest

Share This