Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Ό,τι γεννιέται φέρνει ελπίδα»

Ένας καινούριος χρόνος γεννιέται, φέρνοντας μαζί του ελπίδα, χαμόγελα, προσδοκίες ζωής. Ας κάνουμε λοιπόν πραγματικότητα, όλα αυτά, που γεννιούνται μαζί του.

Ο χρόνος που πέρασε, σημαδεύτηκε από γεγονότα ευχάριστα και δυσάρεστα, γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα, μα αυτές τις ώρες, ο κύκλος ολοκληρώνεται και κλείνει. Μαζί του, παίρνει χαρές και λύπες.

Ένα ακόμα παιδί του αιώνα που βιώνουμε, γεννιέται σε λίγες ώρες. Το 2018!

Κάθε γέννηση, μια νέα ελπίδα! Η ελπίδα του Θεού στην ανθρωπότητα. Που πασχίζει να την δει άκακη, ειρηνική, δημιουργική και δυνατή. Ανθρώπινη! Η επιστήμη να ερευνά υπέρ των ανθρώπων, η πολιτική να εργάζεται με γνώμονα το κοινό όφελος, η κοινωνία να σέβεται την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής. Η βία να εξαφανιστεί.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας ως γνώμονα τον άνθρωπο, θα συνεχίσει και το 2018 να μάχεται και να δημιουργεί, υπέρ των κατοίκων των νησιών μας. Από το μεγαλύτερο, μέχρι και την πιο μικρή βραχονησίδα. Να υπερασπίζεται δυναμικά στα πολιτικά κέντρα των Αθηνών, το δικαίωμα των νησιωτών μας για υγεία, πολιτισμό, δημιουργικότητα, εκπαίδευση, οικονομία, ποιότητα ζωής.

Αυτή τη νέα χρονιά, εύχομαι από καρδιάς, ο πολιτισμός να δυναμώσει και να κατακτήσει τον κόσμο. Αυτός ο διαφορετικός τρόπος ζωής, κάτω από το πέπλο των στιβαρών ηθών και εθίμων μας, της αναμόχλευσης της ιστορίας μας και της διατήρησης των δικών μας κεκτημένων, μας έχει πλάσει τόσο διαφορετικούς, απ’ όλους τους άλλους λαούς! Εύχομαι, η ελληνική, η νησιώτικη διαφορετικότητα, να επικρατήσει στην ανθρωπότητα, για να την κάνει καλύτερη. Να ξαναβρεί η Ελλάδα μας, τα βήματα πολιτισμού και προόδου που θα την τοποθετήσουν και πάλι ψηλά στο παγκόσμιο στερέωμα.

Από τη θέση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού Δωδεκανήσου, εύχομαι σε όλους, να χτίσουν πάνω στις ελπίδες τους.

Με υγεία, ευτυχία στο σπιτικό όλων, και το 2018 να είναι χρόνος με πολλά χαμόγελα. Οι νησιώτες μας να ταξιδέψουν στους κόσμους που έχουν ονειρευτεί. Η ελπίδα που γεννιέται από την 1η Ιανουαρίου, να μην διαψεύσει κανέναν. Στον επιχειρηματικό κόσμο, να ξεκινήσει με νέα δυναμικότητα και οι προσπάθειες να αποδώσουν.

Ιδιαίτερα, για στους άοκνους εθελοντές και καλλιτέχνες των πολιτιστικών ομάδων, σωματείων και συλλόγων, να συνεχίσουν το έργο τους με την ίδια θέληση, το ίδιο πείσμα, την ίδια αγάπη και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Και, ας μην ξεχνάμε: « Ο Άη Βασίλης, έρχεται πάντα για τον καθένα από εμάς, φέρνοντας το καλύτερο δώρο: ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ…» ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Κάλλιστος Β. Διακογεωργίου

Pin It on Pinterest

Share This