Καλλιεργώντας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ στο 3ο ΓΕΛ (Καπνοβιομηχανία)

Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή περιβαλλοντική προστασία, αλλά και την ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης, η περιβαλλοντική ομάδα του 3 ΓΕΛ -Καπνοβιομηχανίας Rhodes Rainbow Warriors φύτευσε «δενδρύλλια ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ» στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί σε δράση… οικολογική.  Τα παιδιά της ομάδας πήραν ανά χείρας φτυάρια και αξίνες για να φυτέψουν περιμετρικά του σχολείου μία συστάδα πλατανιών, χαρουπιών και βελανιδιών, αφού προηγουμένως φρόντισαν να ξεριζώσουν όσα από τα παλαιότερα δένδρα δεν ευδοκίμησαν. Είχε προηγηθεί η προμήθεια των δενδρυλλίων από το περιφερειακό φυτώριο (με τη συνδρομή του κ. Νίκου Ρένεση) και των εργαλείων από την υπηρεσία πρασίνου από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου. Κάθε δέντρο έχει πλέον μία ομάδα -γονέα που θα αναλάβει την φροντίδα του με πότισμα και ξεβοτάνισμα.

Ωστόσο, οι δράσεις του σχολείου συνεχίστηκαν με την επίσκεψη ομάδας μαθητών/-τριών στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, προκειμένου να στηρίξουν το κοινωνικό έργο του σχολείου και υπενθυμίζοντας το μότο του 3ου Λυκείου, ότι εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά αλλά το άναμμα μιας φλόγας.

Pin It on Pinterest

Share This