Σφουγγάρι απο την Κάλυμνο , αναμνηστικό στους συμμετέχοντες και τους δημοσιογράφους της διοργάνωσης του ΤΒΕΧ (Travel Blog Exchange

Κάτι από Κάλυμνο και συγκεκριμένα ένα μικρό σφουγγάρι, θα περιέχει το πακέτο καλωσορίσματος προς τους συμμετέχοντες και τους δημοσιογράφους της διοργάνωσης του ΤΒΕΧ (Travel Blog Exchange) Ευρώπης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκοσμίως συγκέντρωση διαμορφωτών γνώμης στο χώρο του τουρισμού, μέσω των ειδικευμένων blogs και των δημοφιλέστερων δικτύων social media που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.000 bloggers, ταξιδιωτικοί συγγραφείς και ειδικοί στα social media, όπως επίσης τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες του κλάδου με έντονη δραστηριότητα στο διαδίκτυο, από την Ευρώπη αλλά και τη Βόρεια Αμερική.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλυμνίων ενέκρινε απόψε τα έξοδα μετακίνησης (4.000 ευρώ περίπου) των τεσσάρων ατόμων που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο στη συνάντηση και συγκεκριμένα του υπεύθυνου Τουρισμού κ. Νέστωρα Φρατζή, του αρμόδιου υπαλλήλου κ. Γιώργου Χατζησμάλη, του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Μαγκάκη (από την ελάσσονα αντιπολίτευση) και του ειδικού συμβούλου του δημάρχου κ. Μιχάλη Τσουγκράνη.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση το Σώμα είχε αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση των διοργανωτών να συμμετάσχει ο Δήμος Καλυμνίων ως χορηγός, προσφέροντας 1200 μικρά σφουγγάρια, εξασφαλίζοντας έτσι και την ιδιαίτερη προβολή του νησιού.
Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Γιώργου Χατζησμάλη στο Σώμα, το TBEX θεωρείται ως μία από τις πλέον «περιζήτητες» αλλά και απαιτητικές εκδηλώσεις της παγκόσμιας κοινότητας του τουρισμού, αφού συγκεντρώνει τους διεθνώς σημαντικότερους και πιο «επιδραστικούς» δημιουργούς τουριστικού και ταξιδιωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο (blogs, podcasts, YouTube, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Flickr, Google+ κλπ.).

Για το λόγο αυτό, η διοργάνωση της Αθήνας αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάδειξη και προώθηση της ελληνικής πρωτεύουσας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, καθώς κάθε χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση του TBEX παρατηρείται θεαματική προβολή του τόπου φιλοξενίας, μέσα από πολυάριθμες αναρτήσεις (posts) και δημοσιεύσεις, αλλά και εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές (views) video και σχόλια στα social media.
Κατά τη διάρκεια του ΤΒΕΧ 2014 θα πραγματοποιηθούν σειρά συναντήσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρουσιάσεων με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης εμπειρογνωμόνων και προσωπικοτήτων του χώρου, ενώ η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή. Την οργάνωση έχει αναλάβει το Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) με τη συνδρομή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Ανταποδοτικά οφέλη
Τα ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο Καλυμνίων από αυτή την χορηγία θα είναι τα εξής:
• Δωρεάν συμμετοχή του Δήμου Καλυμνίων στην διοργάνωση.
• Δυνατότητα τοποθέτησης έντυπου προωθητικού υλικού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών όπου θα παρουσιάζονται οι χορηγοί.
• Προβολή web banner σε προκαθορισμένο χώρο στην ιστοσελίδα του THIS IS ATHENS/TBEX 2014.
• Προβολή σε όλη την ηλεκτρονική και διαδικτυακή επικοινωνία της πόλης που θα γίνεται για τους σκοπούς του συνεδρίου.
• Προβολή λογότυπου ως Χορηγός στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών όπου θα πραγματοποιηθεί το ΤΒΕΧ.
• Προβολή λογότυπου ως Χορηγός στο γραφείο υποδοχής των συμμετεχόντων κατά την άφιξη τους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
• Δυνατότητα ειδικού σταντ με παραδοσιακά προϊόντα του προορισμού στην Έκθεση Ελληνικών Παραδοσιακών Προϊόντων στη Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στις 22/10/2014.
• Ενημερωτικό έντυπο του αναμνηστικού προϊόντος μέσα στα gift bags των συνέδρων.

Οι χορηγοί
Να σημειωθεί τέλος πως το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού θα χορηγήσει στους συμμετέχοντες εισιτήρια για δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει εισιτήρια για όλα τα ΜΜΜ, ο Δ.Α.Α θα χορηγήσει τις κάρτες Athens Spotlight, ο Δήμος Καλυμνίων σφουγγάρια Καλύμνου, η Mastic spa σαμπουάν και αφρόλουτρα της εταιρείας, o Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μπουκάλια κρασί από τα μέλη του, ο Μαραθώνιος Αθήνας-ΣΕΓΑΣ t-shirts με θεματικά λογότυπα του Μαραθωνίου, η Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων παραχωρεί όλους τους χώρους για την διοργάνωση της εκδήλωσης καλωσορίσματος του ACVB καθώς και τις τσάντες καλωσορίσματος.

Πηγή: kalymnosola.wordpress.com

Pin It on Pinterest