Κάλεσμα της επιτροπής αγώνα φοιτητών Ρόδου για τις εστίες!

Συμφοιτήτρια! Συμφοιτητή!


Κυβέρνηση και Σύγκλητος ζητούν την συναίνεση μας στην απαράδεκτη απόφαση που μας πετάει έξω από τα σπίτια μας! Με τις ΠΝΠ, τις οποίες πέρασε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, στις οικογένειες μας έχουν μεγεθυνθεί τα προβλήματα και οι δυσκολίες μετρώντας απολύσεις, ανεργία, απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, ενώ για τους μεγαλοεπιχειρηματίες η κυβέρνηση παίρνει ταχύτατα μέτρα με διευκολύνσεις και φοροελαφρύνσεις ώστε να εξασφαλιστούν τα κέρδη τους. Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η τωρινή έχουν τεράστιες ευθύνες για την συνεχή υποχρηματοδότηση στην Παιδεία! Το πρόβλημα ότι το Πανεπιστήμιο της Ρόδου δεν έχει ιδιόκτητες εστίες είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είδαμε από πρώτο χέρι οι φοιτητές εδώ, ότι πραγματικά είμαστε έρμαια των κερδών των ξενοδόχων! Η ανάγκη και ο αγώνας, λοιπόν, για δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση είναι διαρκής και πιο επίκαιρος από ποτέ!


Από τη μία δεσμεύονται ότι το εξάμηνο δε θα χαθεί και από την άλλη ζητάνε από τις οικογένειές μας να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη, καλλιεργώντας τη λογική της “ατομικής ευθύνης” και αποκρύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και το πανεπιστήμιο για να σπουδάζουμε απρόσκοπτα χωρίς εμπόδια.
Η πείρα δείχνει ότι με τον συμβιβασμό και την λογική του μικρότερου κακού μόνο χειροτερεύει η ζωή μας! Εφόσον οι Φ.Σ. δεν μπαίνουν μπροστά διεκδικώντας άμεση και ουσιαστική επίλυση των δυσκολιών που μπαίνουν στη ζωή μας, θα μπούμε εμείς! Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα δωμάτιά μας! Ούτε να το σκέφτονται να μπει κάποιος τρίτος να πειράξει προσωπικά μας αντικείμενα!


Κυβέρνηση και σύγκλητος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών:
Να μην εκκενωθεί κανένα δωμάτιο! Να μην χάσει κανένας το δωμάτιό του!
Να λειτουργούν κανονικά οι λέσχες σίτισης με συσκευασμένο φαγητό όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι κρατικής χρηματοδότησης για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναβάθμιση των υποδομών ώστε να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας φοιτητών και εργαζομένων σε σχολές και εστίες.
Να παραμείνουν οι οικότροφοι φοιτητές που χρειάζονται στις εστίες τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς καμία επιβάρυνση. Να μην πεταχτούν τα πράγματα των εστιακών από κανένα δωμάτιο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Να δοθεί σε όλους τους φοιτητές από άλλες πόλεις επίδομα ενοικίου για όλους τους μήνες που δεν γίνονται μαθήματα δια ζώσης και να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη.
Για τους φοιτητές που θα επιστρέψουν στον τόπο σπουδών τους να καλυφθούν όλα τα έξοδα μετακίνησης τους.

Καλούμε κάθε φοιτητή να μπει μπροστά διεκδικώντας τις ανάγκες του για τις σπουδές την ζωή και το μέλλον μας.
Δίνουμε απάντηση με την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28/5 ώρα 10:30 π.μ. μπροστά από το κτήριο Κλεόβουλος.


Επικοινώνησε με την επιτροπή:
6955890725
6940630053
[email protected]
Κανένας μόνος του! Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!