Η Ρόδος “αγκάλιασε” τα “Καλάθια Αγάπης”

Η Ρόδος “αγκάλιασε” την εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς του ΕΣΑΚΕ “Καλάθια Αγάπης” που συνεχίστηκε χθες (18/04) στο “Νησί των Ιπποτών”, στο περιθώριο της αναμέτρησης του Κολοσσού με το Ρέθυμνο.

Η εκστρατεία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με την συνεργασία της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels, τον Δήμο Ρόδου, την Ιερά Μητρόπολη και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου.

Πριν από την έναρξη της συνάντησης Κολοσσός H Hotels – Ρέθυμνο Aegean για την 23η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, παρέδωσε 50  “Καλάθια Αγάπης” για άπορες οικογένειες της Ρόδου, στον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον εκπρόσωπο κοινωνικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, πατέρα Κάλλιστο Αναστασίου.

Παράλληλα ο Κολοσσός H Hotels παρέδωσε τρόφιμα που συγκέντρωσε με τη βοήθεια των φιλάθλων και των χορηγών του, στον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλία Ζωγραφίδη.

Στη ζεστή κοινωνική εκδήλωση αλληλεγγύης, συμμετείχαν ο πρόεδρος ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, ο γεν. διευθυντής κ. Γιώργος Κονδύλης, σύσσωμη η διοίκηση του Κολοσσού H Hotels, ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πατέρας Κάλλιστος Αναστασίου υπεύθυνος φιλοπτώχου της  Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Ζωγραφίδης, η κα. Αννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Σάββας Καλαθενός,  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού, Γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Χαλβατζάκης ευχαρίστησε κατ’ αρχάς τους τοπικούς φορείς και τους φιλάθλους που συνέδραμαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ενίσχυσης των λιγότερο προνομιούχων συνανθρώπων μας. Εν συνεχεία, συμπλήρωσε ότι “υπάρχει η σκέψη να καθιερωθεί ένα εισιτήριο ή κάρτα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος για δωρεάν είσοδο που θα δίδεται στις άπορες οικογένειες για να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά το ελληνικό μπάσκετ”.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνεχάρη τους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ για την πρωτοβουλία και τόνισε πως δεν έχουν μόνο σημειολογική σημασία αφού ακόμη και στη Ρόδο υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη. “Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσει αυτό το μήνυμα παρά από το χώρο του αθλητισμού και της νεολαίας”, αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου.

Από την πλευρά της Μητρόπολης, ο πατέρας Κάλλιστος ευχαρίστησε εκ μέρους του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, τους φορείς και τον ΕΣΑΚΕ και ανέφερε πως: “Η Ρόδος δείχνει την αγάπη της και την αγκαλιά της παρά το γεγονός ότι όλοι βιώνουμε πολλά προβλήματα. Η ομαδικότητα στέλνει πολλά μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Η μονάδα έχει μικρή διάρκεια αλλά η ομάδα όχι. Με αυτή την ευκαιρία στα μικρά παιδιά δίδεται η δυνατότητα να αγαπήσουν περισσότερο τον αθλητισμό”.