Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή σε Καλαβάρδα και Σορωνή

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για ύπαρξη ακυβέρνητου φουσκωτού Τ/Χ σκάφους, άνευ επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή, “ΣΟΡΩΝΗΣ” βορειοδυτικά της νήσου.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής, απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισαν το Ι/Φ “ESCAPANDA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το πλήρωμα του οποίου, είχε περισυλλέξει από τη θάλασσα δύο (02) παράνομους μετανάστες.

Οι ανωτέρω, παρελήφθησαν από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα “ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ”, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ κατόπιν ερευνών που διεξήχθησαν στην ξηρά από δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην παραλία “ΘΟΛΟΥ” και τρίτος παράνομος μετανάστης, οποίος επέβαινε μαζί με τους δύο (02) διασωθέντες στο φουσκωτό Τ/Χ σκάφος.

Στη συνέχεια, κατόπιν ενημέρωσης από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρ. 06, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΒΑΡΔΩΝ” Ρόδου, σχετικά με τον εντοπισμό ανθρώπου στη θάλασσα, απέπλευσαν άμεσα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν τα Φ/Γ “SIRIOS CEMENT III” σημαίας Μάλταςκαι “ATLANTIC CLOVER” σημαίας Παναμά. Ο εν λόγω μετανάστης περισυνελέγη με ασφάλεια από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται, ενώ αναγνωρίστηκε από τους τρεις συλληφθέντες, ως ο υπεύθυνος για την παράνομη μεταφορά τους στη χώρα.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το χρησιμοποιηθέν σκάφος κατασχέθηκε.

Pin It on Pinterest