Η γυμναστική αυξάνει τα καλά βακτήρια του εντέρου

Τα βακτήρια συνδέονται με την παχυσαρκία και το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η άσκηση βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα, μπορεί να αυξήσει και την ποικιλία των καλών βακτηρίων του εντέρου.

Ερευνητές από την Ιρλανδία -όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail- υποστηρίζουν ότι αυτή η παράμετρος είναι πολύ σημαντική, καθώς η μειωμένη ποικιλία βακτηρίων του εντέρου συνδέεται με την παχυσαρκία και ένα πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας από το πανεπιστήμιο University College of Cork δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα κοπράνων και αίματος από 40 επαγγελματίες αθλητές του ράγκμπι στο μέσο ενός αυστηρού προγράμματος άσκησης.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αυτά τα δείγματα για να αξιολογήσουν το εύρος των βακτηρίων στο έντερό τους και τα συνέκριναν με δείγματα από 46 υγιείς άντρες, οι οποίοι δεν ήταν επαγγελματίες αθλητές μεν, αλλά ταίριαζαν στις σωματικές διαστάσεις και την ηλικία των αθλητών.

Παρότι είχαν σημαντικά αυξημένα επίπεδα κινάσης της κρεατίνης, οι αθλητές εμφάνιζαν χαμηλότερα επίπεδα δεικτών φλεγμονής από οποιοδήποτε από τους άνδρες στην ομάδα σύγκρισης.

Είχαν ακόμη καλύτερο μεταβολικό προφίλ από τους άντρες με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος και παρουσίαζαν σημαντικά μεγαλύτερο φάσμα καλών βακτηρίων στα έντερά τους.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest