Τι συμβαίνει στους ανθρώπους που τα έχουν καλά με τον εαυτό τους

Αν και τις περισσότερες φορές το αρνούμαστε, υπάρχουν στιγμές που δεν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας.
Λίγο η έλλειψη αυτοπεποίθησης, λίγο το ότι δεν είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι με τίποτα, έχουν ως αποτέλεσμα να μένουμε πίσω σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.
Η αυτοεκτίμηση, ωστόσο, είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που έχουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.
Μία καινούργια έρευνα δείχνει τις σωματικές, πνευματικές και ψυχολογικές αλλαγές που σας συμβαίνουν όταν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.
1. Η αυτοεκτίμηση σας κάνει να έχετε περισσότερους στόχους.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η αυτοεκτίμηση σας βοηθά να αντιμετωπίσετε την αποτυχία και να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους. Από την άλλη, οι άνθρωποι που κατηγορούν τον εαυτό τους μετά από μία αποτυχία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν ξανά.
2. Σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Research in Personality», οι άνθρωποι που αγαπούν τον εαυτό τους είναι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, σοφοί, αισιόδοξοι, αυτόβουλοι και περίεργοι.
3. Βελτιώνει την εξωτερική σας εμφάνιση.
Πολλαπλές μελέτες έχουν συνδέσει την αυτοεκτίμηση με τον υγιή τρόπο ζωής και την όρεξη για… καλλωπισμό. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που αγαπούν τον εαυτό τους δεν έχουν κόμπλεξ με το σώμα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το παραμελούν.
4. Σας κάνει πιο «ανθεκτικούς» στις αντιξοότητες.
Μία μελέτη του 2011 που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science αναφέρει πως οι άνθρωποι με υψηλή αυτοεκτίμηση ξεπέρασαν γρηγορότερα ένα άσχημο γεγονός, όπως ο θάνατος ή το διαζύγιο, από εκείνους που είχαν ενοχές.
5.Μειώνει το αίσθημα δυσφορίας.
Όσοι τα έχουν καλά με τον εαυτό τους δεν κινδυνεύουν από υπερβολικό άγχος και κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη.

Pin It on Pinterest

Share This