“Κακοπερνάνε” πολλές οικογένειες στη Ρόδο που νοσούν με κορωνοιό

Σαρωτική είναι η επέλαση του κορωνοιού στο νησί μας καθώς δεν υπάρχει κυριολεκτικά οικογένεια χωρίς κρούσμα, ενώ τα ενεργά περιστατικά ειναι πλέον κάποιες χιλιάδες και συνεχίζεται η μετάδοση του ιού με μεγάλη σφοδρότητα σε ανθρώποιυς κάθε ηλικίας εμβολιασμένους και μη .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ρόδου εικάζουν πως υπάρχει η μετάλλαξη της Ομικρόν” αλλά και της “Δέλτα” ή πιθανόν και μια μίξη των δυο παραλλαγών παράλληλα στο νησί, για αυτό και κάποιες οικογένειες νοσούν με πολύ έντονα και εξαντλητικά συμπτώματα, ενώ στην “καθαρή” Όμικρον οι ασθενείς νοσούν πολύ ελαφρά και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν εμφανίζουν ούτε πυρετό.

Πολλοί ασθενείς έχουν εξαντλητικούς πυρετούς που δεν υποχωρούν εύκολα με φαρμακευτική αγωγή ενώ βιώνουν έντονους πόνους σε όλο το σώμα.

Δυστυχώς η πανδημία συνεχίζεται με σταθερούς ή αυξητικούς ρυθμούς που σχεδόν όλοι στο νησί εμβολιασμένοι και μη, ακόμα και οι ήδη νοσήσαντες στο παρελθόν, ενδέχεται να ασθενήσουν το προσεχές διάστημα αν δεν τηρήσουν ευλαβικά τα ατομικά μέτρα προστασίας και περιορίσουν τις επαφές τους .

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest